Een leuke week! Een film, een interview, goed gezelschap en een logeetje…

Maandag

De maandag is zoals elke maandag: vooral gevuld met het inpakken van de bestellingen die in het weekend zijn binnengekomen. Pas aan het einde van de middag krijg ik de gelegenheid om het weekoverzicht te maken en direct te publiceren. Het avondeten is de tortillagratin met bruine bonen van Nigel Slater en direct daarna: movienight! Ik zie “Wild!” – een absoluut prachtige film over de dieren op de Veluwe. Ik was er erg op gebrand om de film te zien (want hé, de Veluwe is m’n voortuin waar ik dagelijks met de hond wandel) en ik vond ‘m fantastisch!

De week van Riejanne 06

Dinsdag

De dag wordt besteed aan de bestellingen én aan het toevoegen van nieuwe boeken. ’s Middags komt er een journaliste langs voor een interview en zij stuurt mij ’s avonds al het artikel. Ik mag er naar hartenlust wijzigingen in aanbrengen, maar dat is helemaal niet nodig want ik vind het een erg leuk verhaal geworden. Voor het avondeten maak ik een soort risotto met mini-penne (pennotto?), met prei, salami, champignons en roomkaas. Het is heerlijk! Jammer dat ik niet echt goede foto’s heb genomen. Nou ja, binnenkort maak ik dit nog een keer en daarna zal ik het recept hier delen.

De week van Riejanne 06

Woensdag

Na de ochtendwandeling arriveren direct de nieuwe boeken – en eerlijk is eerlijk: deze keer verkeren ze in piekfijne staat. Als je altijd loopt te mopperen op het Centraal Boekhuis, moet je het ook melden als dingen wél goed gaan, niet waar? Naast deze nieuwe titels en de bestellingen, ben ik vandaag ook bezig met het publiceren van de nieuwe top 10 (altijd op woensdag). Omdat ik nog wat dingen wil afmaken, moet ik me haasten om op tijd bij de tennisbaan te zijn. Het eten schiet er daardoor een beetje bij in: yoghurt met cruesli (maar ik houd enorm van breakfast for dinner, dus ik vind het geen probleem).

Donderdag

Vandaag ga ik verder met de nieuwe boeken en bovendien publiceer ik de blogpost over babi ketjap. Vanavond komt er een vriendinnetje eten, dus ik maak een grote ovenschaal klaar met aardappelen op de bodem en daar bovenop een hele kip. Een bakje Italiaanse kruiden (tijm, salie, basilicum en rozemarijn) wordt door mij van de takjes gerist en fijngehakt en verdeeld over de kip en de aardappelen. Anderhalf uur in de oven – en klaar! Een snelle salade erbij en ik heb alle tijd van de wereld om lekker bij te kletsen met B.

De week van Riejanne 06

Vrijdag

Opnieuw aan de slag met de nieuwe boeken (in de loop van de dag kan ik het nieuwe overzicht publiceren) en de bestellingen. De vrijdag is bovendien de vaste dag voor wat administratieve taken: inkoopfacturen, betalingen en voorraadoverzichten. Voor het avondeten hoef ik me niet in te spannen, want er zijn restjes kip en over – en samen met wat little gem en basilicumdressing zijn die snel op te rollen tot wraps.
Vandaag verschijnt trouwens het ‘Eerbeeks / Brummens Weekblad’, met daarin het interview met mij (pagina 5).

Zaterdag

Vandaag komt logeetje Tara! Tara is de hond van mijn zus, die een weekje gaat skiën. Ze is een heel rustige hond, maar voor Djeco geldt dat niet: zo’n leuk meisje op bezoek, da’s reden tot grote opwinding! Beide honden alleen in huis laten is daarom niet zo’n goed plan en dus heb ik voor de komende week helemaal geen afspraken buiten de deur in de agenda staan. Dat komt niet verkeerd uit, want op die manier kan ik mijn (enige!) goede voornemen voor 2018 tot uitvoering brengen: alle schaatsnummers op de Olympische Spelen kijken… en daar maak ik vandaag dus een begin mee!
Voor het avondeten maak ik een groenten-kippensoep met basilicum-citroenolie (met een kruidenboterstokbrood erbij) en dat blijkt enorm lekker. Het recept komt uit de nieuwste ‘delicious.’ en ik denk dat ik het recept binnenkort nog een keer maak en het dan op dit blog publiceer.

De week van Riejanne 06

Zondag

Vroeg uit de veren! Om 8 uur zit ik – samen met 2 hondjes – voor de buis om de 5000 meter te kijken. Go Sven! En dat deed-ie… De rest van de dag lees ik een beetje, kijk veel OS en probeer orde te scheppen in de chaos van mijn privé-administratie. Als je een jaar lang alles op een grote hoop gooit, ben je best even zoet met het opruimen en ordenen. ’s Avonds maak ik een grote pan couscous met kippendijen, appels en pruimen – en daar blijft genoeg van over om ook morgen van te kunnen eten. Easy does it.

De week van Riejanne 06

Volgende week is het dus rustig: geen afspraken, maar ik hoop flink te kunnen doorwerken. Bedankt voor het lezen – tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *