De week begon uitstekend, maar liep daarna een beetje in de soep door een opkomend buikgriepje. Niet erg origineel, huh?

Maandag

Deze typische maandag wordt grotendeels besteed aan het klaarmaken van bestellingen. Als die zijn afgeleverd bij het postkantoor maak (en publiceer) ik het weekoverzicht. Voor het avondeten warm ik de restjes van de wild zwijn goulash van gisteren op. Het recept hiervoor komt uit “Sus scrofa in de pot” van Donald Buijtendorp.

Dinsdag

Vandaag gaat de auto naar de garage. Met een paar nieuwe achterbanden en herstel van het slot op de achterklep komt de Cook & Book-bolide glanzend door de Apk-keuring. Mooi op tijd, want ik kan daarna direct de boodschappen ophalen en er vervolgens mee naar Velp rijden. Daar ga ik ’s avonds eten met vriendinnetje L. bij “De Watermolen”. Het is een hele gezellige avond en het eten is heerlijk.

Woensdag

Ik plan altijd alle bezorgingen op één dag (bij voorkeur de woensdag) en dus worden er vandaag verschillende grote en kleinere pakketten afgeleverd. Ik baal wel enorm als er wéér een doos van het Centraal Boekhuis beschadigd aankomt – daardoor kunnen diverse nieuw verschenen boeken niet gepubliceerd worden. Voor alle duidelijkheid: het CB heeft vrijwel een monopolypositie en is als dusdanig – tot mijn grenzeloze ergernis – niet buitengewoon klantvriendelijk.
M’n slechte humeur heeft trouwens ook een andere oorzaak: ik voel me niet lekker…. Op tijd onder de wol, dus – en maar hopen dat de griep niet echt vat op me krijgt.

Donderdag

Vandaag publiceer ik de pagina over de Koreaanse keuken – de naderende Olympische Winterspelen vormen een mooie aanleiding om deze eens in het zonnetje te zetten. Verder verzorg ik uiteraard de bestellingen en publiceer ik behoorlijk veel nieuwe boeken (lees: een paar nieuw verschenen boeken, aangevuld met ‘oudere’ boeken die nu voor het eerst in de webshop staan).
Het avondeten is een supersimpele babi ketjap (recept volgt binnenkort). In eerste instantie word ik misselijk van de ketjapgeur, maar later gaat het beter.

De week van Riejanne 05

Vrijdag

Vandaag publiceer ik het overzicht van de nieuwe boeken en verzorg ik uiteraard de bestellingen. Verder komt er niet veel uit m’n handen, want ik ben bepaald niet fit. ’s Middags neem ik een kijkje in het nieuwe huis van broer F. en daarna is de koek wel op. Jammer voor mij: ’s avonds heb ik nog een verjaardag en gelukkig gaat het langzaam wat beter als ik daar ben.

Zaterdag

Omdat ik wil vermijden om echt geveld te worden door de griep, besluit ik om het dit weekend rustig aan te doen. Ik ben ’s morgens heel even bezig voor de webshop en publiceer de blogpost over de partydips. Later op de dag voel ik me weer wat beter en maak ik een sodabrood (met 50% speltmeel en 50% tarwebloem – en met salie in plaats van rozemarijn). Ik voel me ook weer goed genoeg om te koken: citroenkip – da’s echt heel erg lekker, maar ik word er helaas weer misselijk van…

De week van Riejanne 05De week van Riejanne 05

Zondag

Vandaag gaat het beter! Ik heb nog wel vlagen van misselijkheid, maar over het algemeen voel ik me een stuk fitter dan de afgelopen dagen. Toch doe ik het nog rustig aan en kom eigenlijk alleen in actie om een grote pan met witte bonen met ontbijtspek in ahornsiroop in de oven te schuiven.

De week van Riejanne 05

De aankomende week staan weer diverse afspraken gepland – opnieuw hopen dat ze doorgaan en niet in het water vallen door de griep. Niet zozeer bij mij, hoor, want hier gaat het nu goed. Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *