Een beetje suffe week, met veel administratie. Maar ook met veel bestellingen, een storm en lekker eten!

Maandag

Vandaag ben ik, zoals altijd op maandag, eigenlijk de hele dag bezig met het inpakken van de bestellingen die in het weekend zijn binnengekomen. Aan het einde van de middag breng ik alles naar het postkantoor en daarna rijd ik door naar vriendinnetje N. Zij heeft een nieuwe badkamer en die móet ik natuurlijk bewonderen. Ik blijf nog even kletsen en koffie drinken. Als ik weer thuis ben heb ik geen zin om te koken en dus bak ik een paar eieren… ’s Avonds schrijf en publiceer ik het weekoverzicht van week 2.

Dinsdag

Na de ochtendwandeling pak ik de bestellingen in en daarna ga ik – tussen de andere bezigheden door – verder met de administratie. Zoals ik vorige week al schreef, heb ik een flinke achterstand omdat ik daar vanaf midden november niets meer aan heb kunnen doen. Het is bepaald geen hogere wiskunde, dus ik vertik het om het uit te besteden – en dus moet ik accepteren dat het me nu even flink tijd kost. Ik ga natuurlijk naar het postkantoor en haal de boodschappen op en daarna maak ik een Turkse pizza voor het avondeten.

De week van Riejanne 03

Woensdag

Er worden nieuwe boeken afgeleverd, ik verzorg de bestellingen en de administratie en publiceer de nieuwe top 10 – de standaardwerkzaamheden voor een woensdag. Het weer wordt steeds slechter en al vrij vlot is duidelijk dat de tennisavond in het water valt. Jammer, maar het geeft me wel de kans om wat uitgebreider (nou ja…) te koken: spaghetti met gedroogde tomaten en balsamico, een recept van Jamie Oliver. ’s Avonds maak ik een begin met de blogpost over de slowcooked Chinese kip.

De week van Riejanne 03

Donderdag

Storm! Dat betekent dat ik me vandaag niet in het bos waag en met de hond door het dorp wandel. De grote bomen aan de overkant van m’n huis staan gevaarlijk heen en weer te bewegen, maar ze blijven allemaal staan! Ik regel de bestellingen, ga verder met de administratie en maak de Chinese kip-blogpost af. Aan het begin van de avond rijd ik naar Arnhem, maar daar is sprake van een verkeersinfarct en ik doe er ruim een uur over (ter verduidelijking: dat kleine stukje kost me normaal 20-25 minuten). Daardoor kan ik alleen snel de bestelde boeken afgeven bij vriendinnetje Kyonne en daarna moet ik direct door naar de kapper. Het geplande theeleuten en bijkletsen gaat even niet door… Als ik weer thuis ben eet ik een kant-en-klare quiche met zalm en spinazie.

Vrijdag

Opnieuw een dag vol administratie – nogal suf, eigenlijk. Daarmee vergeleken is de ochtendwandeling door het bos veel spannender – wát een ravage. Er zijn ongelofelijk veel bomen omgevallen – met wortel-en-al of halverwege als een luciferhoutje afgeknapt. Het is maar goed dat ik alle kleine paadjes ken, want heel veel routes zijn geblokkeerd. Als ik daar loop vraag ik me af of alle dieren de storm goed doorstaan hebben – ik zie in ieder geval helemaal geen wild.
Het eten bestaat ’s avonds uit m’n favoriete zoete aardappelpuree, gecombineerd met runderreepjes en sperziebonen met ketjap. Daarna klets ik lang aan de telefoon met vriendinnetje M. in de USA.

De week van Riejanne 03

Zaterdag

Ik twijfel een beetje: een vrij weekend nemen en de administratie even vergeten, of toch maar braaf aan de slag gaan. Ik kies voor het laatste – het moet nu zo snel mogelijk af! De dag bestaat daardoor uit wandelen, administratie doen en – vooruit – ook een beetje luieren. ’s Middags bak ik m’n favoriete granola en ’s avonds ga ik met vriendinnetje I. uit eten – we hebben elkaar al maanden niet gezien, dus er valt veel te bespreken!

De week van Riejanne 03

Zondag

Een herhaling van zaterdag: wandelen, administratie doen (maar wat minder vlijtig dan zaterdag) en luieren. Tussendoor maak ik een mega-pan erwtensoep klaar en (al zeg ik het zelf) die is érg lekker!

De week van Riejanne 03

De aankomende week zal er ongeveer hetzelfde uitzien: de administratie van 2017 moet af en de BTW-aangifte van het vierde kwartaal moet ingediend worden. Dat heeft (op de bestellingen na, natuurlijk) nu even prioriteit. Ik doe m’n best om tussendoor wel lekker te eten en af en toe ook nog wat mensen te spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *