Alles aan dit gerecht – behalve de saus – is bijzaak. Want de saus: daar draait het om. Maak deze Thaise roerbaknoedels met paksoi en Pad See Ew saus en je begrijpt wat ik bedoel!

Die noedels zijn dus niet zo relevant. En de paksoi en kip ook niet. Wat mij betreft kun je die vervangen door elk ingrediënt naar keuze. Ik heb wel eens gewoon rijst gebruikt (uit noodzaak, want noedels zijn wel echt beter), qua groenten zijn broccoli en sperzieboontjes ook helemaal prima en de kip laat zich uitstekend vervangen door rund. Doe gewoon wat je lekker lijkt. Maar ga niet experimenteren met de saus, want die is goddelijk!

Het recept voor de saus ontleende ik aan het blog Table for Two dat ik al jaren met veel plezier volg en waar ik ook al veel van gekookt heb. Ben je nou ook enthousiast en heb je aan het blog niet voldoende, dan heeft foodblogger Julie Wampler ook nog een boek geschreven: “Dinner for two” (uitgeverij WW Norton & Co). Just sayin’.

Ingrediënten (2 personen)

1 eetlepel plantaardige olie
2 kleine kipfilets, in kleine blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne halve manen
1 paksoi, in kleine blokjes (witte deel) en dunne reepjes (groene deel)
150 gr noedels
2½ eetlepel oestersaus
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketjap manis
1½ eetlepel rijstazijn
2 theelepels maïzena

Pad See Ew saus

Bereidingswijze

  • Verhit de olie (voor Aziatische gerechten gebruik ik altijd koolzaadolie) in een wok. Bak de stukjes kipfilet hierin circa 3 minuten aan en voeg dan de paprika en ui toe. Roerbak ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de witte delen van de paksoi toe en bak nog 2 minuten. Doe uiteindelijk het groene deel van de paksoi in de wok en roerbak dit 1 minuut mee.
  • Kook in de tussentijd de noedels conform de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte hier sobanoedels (= boekweitnoedels) met een kooktijd van 7 minuten. Giet de beetgare noedels af en voeg ze toe aan de kip en de groenten.
  • Roer een sausje van de oestersaus, de sojasaus, de ketjap, de rijstazijn en de maïzena. Giet het in de wok en breng aan de kook. Laat heel even koken (zodat de maïzena gaart) en serveer dit makkelijke roerbakgerecht dan direct.

2 reacties op “Thaise roerbaknoedels met paksoi en Pad See Ew saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *