Wel eens in Thailand geweest? Nou, ik (ook) niet – maar dat is geen reden om dit beroemde Thaise toetje niet te eten: sticky rice met mango. Probeer deze eenvoudige versie!

Toegegeven: hier wordt wel een beetje gesmokkeld. Er wordt namelijk geen echte kleefrijst gebruikt, maar gewoon pandanrijst. Voor mij geen probleem, ik vind het erg lekker!
Doe je zelf een plezier en gebruik een mango die perfect rijp is. Dat vind ik altijd moeilijk om zelf in te schatten, dus ik heb gewoon aan de groenteman op de markt gevraagd om een mango die ik diezelfde dag of uiterlijk de volgende dag kon eten. De échte vakman zoekt dan probleemloos de beste vrucht voor je uit.

Dit recept komt uit “Empty the fridge” van Jennifer Schleber (Van Halewyck).

Ingrediënten

100 gr pandanrijstSticky rice met mango
250 ml kokosmelk
2 eetlepels honing
½ theelepel fijn tafelzout
1 verse mango, in stukjes of plakken
1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Kook de pandanrijst gaar op de wijze die op de verpakking beschreven staat. In mijn geval: 10 minuten koken, afgieten en 10 minuten laten stomen met het deksel op de pan.
  • Doe de rijst, samen met de kokosmelk, de honing en het zout in een klein pannetje en breng de melk aan de kook. Draai het vuur laag en laat het 5-7 minuten heel rustig inkoken.
  • Laat de sticky rice vervolgens zeker 30 minuten in het pannetje rusten en afkoelen: je serveert het lauwwarm.
  • In de tussentijd kun je de sesamzaadjes even kort roosteren in een droog pannetje.
  • Serveer de rijst met de mango en bestrooi met de sesamzaadjes.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *