Zondag stond ik in een stralend en warm nazomerzonnetje op het Smaakfestijn, vandaag is het druilerig en duidelijk frisser. De herfst komt er nu dan toch aan! Natuurlijk, de zomer is heerlijk, maar de herfst is mijn favoriete seizoen. Niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke paddenstoelen en pompoenen die nu weer volop verkrijgbaar zijn…

spaghetti-met-paddenstoelen-en-peterseliesaus

Dit recept komt uit “Mijn pure keuken 2” van Pascale Naessens (Uitgeverij Lannoo). Er staan hele mooie herfst- en wintergerechten in, maar het is eigenlijk een dieetboek, in die zin dat bepaalde voedingsstoffen niet met elkaar gecombineerd mogen worden. Koolhydraten mogen niet samen met proteïnen, maar wel met groenten. Groenten mogen dan wel weer met proteïnen, maar niet met fruit.
In dit recept worden koolhydraten (pasta, ik gebruikte volkorenspaghetti om het helemaal voorbeeldig te maken) gecombineerd met groente (paddenstoelen en peterselie). De geraspte Parmezaanse kaas aan het eind is duidelijk m’n eigen toevoeging, want dat vloekt met alle wetten van mevrouw Naessens (maar is er wel ongelooflijk lekker bij!).

Ingrediënten (2-3 personen)

250 gr spaghetti of linguine
50 gr pijnboompitten
400 gr paddenstoelen (ik gebruikte 150 gr oesterzwammen en 250 gr kastanjechampignons)
2 bosjes bladpeterselie
1 teentje knoflook
olijfolie
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

spaghetti-met-paddenstoelen-en-peterseliesaus_2

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart tot gebruik. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat iets afkoelen.
  • Doe de bladpeterselie (inclusief steeltjes) en de knoflook in een keukenmachine of blender en hak fijn. Giet er olijfolie bij tot een dikke saus ontstaat en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen.
  • Roer de peterseliesaus door de spaghetti en verdeel over de borden. Schep hierop de paddenstoelen en strooi de pijnboompitten erover. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *