eton-mess

Onlangs maakte ik voor een etentje een genant eenvoudig toetje – natuurlijk naar een recept van Nigella Lawson. Extreem simpel, maar ongelofelijk lekker. Met mooie, verse aardbeien en lobbig geslagen slagroom… yum!

De slagroom wordt niet gezoet, omdat er al een beetje suiker door de aardbeien gaat en omdat de verkruimelde meringues nogal zoet zijn. Even over die meringues: je kunt ze natuurlijk zelf maken (dat zou het culinaire karakter van dit toetje duidelijk verhogen), maar je kunt ze (zoals ik deed) ook kant-en-klaar kopen (bij V&D hebben ze hele mooie).

Dit recept komt uit “Nigella express” van Nigella Lawson (Uitgeverij Contact) .

Ingrediënten (4 personen)

500 gr aardbeien
2 theelepels (vanille)suiker
2 theelepels granaatappelsap of grenadine
500 ml slagroom
4 kleine of 2 grote meringues

Bereidingswijze

eton-mess_2

  • Haal het kroontje van de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Doe de (vanille)suiker en grenadine erbij en zet de aardbeien minimaal een uur weg – zo kunnen de smaken lekker intrekken.
  • Klop de slagroom lobbig (da’s dus niet stijf, maar nog dik vloeibaar) en verkruimel de meringues. Ik volgde daarbij Nigella’s voorbeeld van het timmeren met een deegroller (doe dan wel de meringues even in een stevige diepvrieszak – tenzij je graag een rommeltje in je keuken maakt). Zorg dat je een mix van grotere en kleine meringue-kruimels krijgt.
  • Houd een deel van de aardbeien achter voor de decoratie en schep de rest (inclusief sap) door de slagroom. Spatel de meringue-kruimels er eveneens door, maar het hoeft allemaal niet heel erg netjes (dit dessert heet niet voor niets “mess”).
  • Schep het mengsel in 4 glazen en verdeel de achtergehouden aardbeien erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *