Een leuke en lekkere assemblageklus: een Sandwich Londen maak je met platbrood, corned beef en augurk. Het ‘recept’ komt uit “Sandwiches” van Daniel Lindeberg.

Nee, dit kun je geen recept noemen. Er wordt helemaal niks gekookt of gebakken; er wordt hooguit een beetje azijn en mosterd door elkaar geroerd. Dan kwalificeert het niet als ‘recept’, dan is het gewoon een bouwpakket. Daar is trouwens niks mis mee, want dit is een heerlijk belegd broodje.
Over broodjes gesproken: je kunt hier iedere soort flatbread voor gebruiken, maar als je helemaal de instructies in “Sandwiches” van Daniel Lindeberg (uitgegeven door Good Cook) volgt dan zou je hier rogge-zuurdesem-flatbreads voor uitkiezen – maar ik viel terug op mijn ‘Easy rustic bread‘. Ook plat, geen rogge en al helemaal geen zuurdesem – maar wel erg lekker. En dat is dan helemaal prima.

Sandwich Londen

Ingrediënten (voor 4 broodjes)

4 (rogge-zuurdesem-)flatbreads
250 ml mayonaise
12 blaadjes bladsla
400 gr corned beef, in dunne plakken
2 eetlepels grove mosterd
scheutje appelciderazijn
6 eetlepels gebakken uitjes
20 plakjes augurk, zuur of zoetzuur
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze

  • Snijd de platbroden doormidden en besmeer beide zijden ruimschoots met mayonaise.
  • Bouw de onderste laag op: leg de slablaadjes bovenop de mayonaise en verdeel de plakken corned beef over de sla. Bestrooi met zout en peper.
  • Roer de grove mosterd en de appelciderazijn door elkaar (of gebruik ciderazijnmosterd – maar dat had ik niet in huis) en bestrijk daar de bovenste helft mee. Verdeel de gebakken uitjes en de plakken augurk over de bovenste laag.
  • Leg de beide helften van de broodjes op elkaar.

En dan dit…

Daniel Lindeberg komt uit Zweden en schreef naast “Sandwiches” ook het hele leuke “Zweedse broodjes”. Beide boeken vind je hieronder terug, aangevuld met diverse andere boeken over (belegd) brood.

Dit artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Daniel Lindeberg - SandwichesDaniel Lindeberg - Zweedse broodjesMaud Zilnyk - Sandwich speciaalAlain Coumont - Le Pain QuotidienMascha Lammes - WereldbroodjesUrsula Ferrigno - Pane e paniniRosie Reynolds - SandwichesStefaan Daeninck - Broodje deluxe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *