pompoen-broccoli-en-zoete-aardappelsoep

Er zijn experimenten die hopeloos mislukken en er zijn ook experimenten die een schot in de roos blijken te zijn. Laatst had ik zo’n geslaagd brouwsel. Sterker: dit soepje blijft op het repertoire staan!

In mijn koelkast lagen weg te kwijnen: een halve flespompoen (overblijfsel van de pompoenmuffins), 2 stronken broccoli (de stronken dus, de roosjes had ik al gebruikt) en de helft van een hele grote zoete aardappel. Veel mensen gooien de stronken van de broccoli weg, maar dat is doodzonde! De stronken zijn prima eetbaar en bovendien erg gezond. Je moet wel even het buitenste laagje eraf schillen en ze vrij klein snijden, want ze hebben anders een wat langere kooktijd.

pompoen-broccoli-en-zoete-aardappelsoep_2

Als je deze soep alleen met pompoen en zoete aardappel zou maken (kan prima!), levert dit een vrij zoet soepje op. Door de aanwezigheid van de broccoli wordt de soep meer hartig, met een superlekker zoet accent.

Ingrediënten (4 personen)

Voor de oplettende kijker: nee, de ui en de knoflook zijn uiteindelijk niet gebruikt!
300 gr flespompoen, met schil, zonder zaadjes, in vrij kleine stukken
250 gr zoete aardappel, zonder schil, in vrij kleine stukken
350 gr broccolistronken, geschild, in kleine stukjes
1000 ml groentebouillon
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel kurkumapoeder (koenjit)
125 ml slagroom
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Doe de gesneden groenten in een grote pan en giet de groentebouillon erbij (zelf getrokken of van een blokje of kuipje – ik vind het allemaal prima).
  • Doe de specerijen (gember, kerrie en kurkuma) erbij en breng de soep aan de kook. Laat op een matig vuurtje ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot alle groenten gaar zijn.
  • Voeg dan de slagroom toe en zet de staafmixer in de pan (of pureer de soep in een keukenmachine) tot de soep helemaal glad is.
  • Laat nog even 2 minuutjes doorkoken, breng eventueel op smaak met zout en peper en… klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *