Een paar weekjes geleden waren goede vrienden M & M uit Denemarken op bezoek in Arnhem. Zulke dagen draaien – zoals gebruikelijk – vooral om bijkletsen en lekker eten. Omdat de ene M, zijn naam is Morten, op dit moment in training is voor de marathon in Berlijn (die in Hamburg heeft-ie eerder dit jaar al succesvol uitgelopen) hield hij zich een beetje in.

Ik was van plan om guacamole te maken en de avocado’s daarvoor waren ook in huis. We hadden echter natuurlijk veel te veel te eten en dus kwam er uiteindelijk geen guacamole. Wat er wel kwam: Mortens recept voor guacamole, rechtstreeks ontleend aan hun Mexicaanse klusjesman uit de tijd dat het Deense duo nog in Portland (Oregon) woonde.

Mortens guacamoleIk heb de aanwijzingen braaf opgevolgd – maar omdat ik geen cayennepeper in huis had, heb ik het vervangen door jalapeño-peper (een mix van zwarte peper en gedroogde jalapeño). Dit is lekker! Voeg eventueel nog een eetlepel zure room toe als je daar zin in hebt!

Ingrediënten

2 avocado’s
1 klein sjalotje of een kwart rode ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geraspt
sap van 1-2 limoenen
half bosje koriander, vrij fijngehakt
(zee)zout
cayennepeper

Bereidingswijze

  • Verwijder de pit en de schaal van de avocado’s en prak het vruchtvlees klein (bepaal zelf hoeveel je wilt prakken – ik houd persoonlijk niet van grotere stukken avocado in m’n guacamole, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend).
  • Schep vervolgens de ui, de knoflook, het limoensap en de koriander erdoor. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en proef!
  • Ga op je smaak af en voeg eventueel nog iets meer van het één of ander toe. Neem tenslotte een grote zak naturel tortillachips en schep de guacamole met de chips naar binnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *