Combineer grof gehakte spinazie met een stel eieren, volkorenbrood, flink wat Parmezaanse kaas en pesto en je krijgt heerlijke groene Parmezaaneitjes. Perfect als lunch- of brunchgerecht.

Deze eieren uit de oven zijn niet veel werk om te maken, als je tenminste de spinazie op tijd uit de vriezer haalt om te laten ontdooien. Dat deed ik natuurlijk niet, maar de oplossing is eenvoudig: doe de bevroren spinazie in een zeef en giet er lauw water over. Herhaal dit een aantal keren en je zult zien dat de spinazie snel ontdooit. Je hebt dan uiteraard wel hele natte spinazie (en dat is nou nét niet de bedoeling), dus het is wel even wat werk om al dat vocht weer weg te krijgen (onder ‘Bereidingswijze’ lees je hoe je dat doet). Even je verstand gebruiken levert echt sneller resultaat op!

Dit recept komt uit “Week light” van Donna Hay (Spectrum). Het is kinderlijk eenvoudig en bovendien een mooie gelegenheid om je mini-Le Creuset ovenschaaltjes (met een inhoud van 250 ml) weer eens te gebruiken.

Groene Parmezaaneitjes

Ingrediënten (4 personen)

300 gr diepvriesspinazie, ontdooid
625 ml (halfvolle) melk
5 eieren
60 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper
4 dikke sneden volkorenbrood (in totaal 200 gr)
90 gr (kant-en-klare) pesto

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius (hete luchtoven). Vet 6 ovenschaaltjes met een inhoud van 250 ml in met boter of olijfolie (of: 4 x 375 ml).
  • Doe de spinazie in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Leg de spinazie dan tussen 2 vellen keukenpapier en druk overblijvend water eruit. Herhaal dit zo nodig een paar keer – de spinazie moet droog zijn! Hak de spinazie grof.
  • Neem een grote (!) kom en klop de melk, de eieren, 50 gr Parmezaanse kaas en zout en peper door elkaar. Scheur het brood in grove stukken en schep deze door het eimengsel. Spatel dan de spinazie en de pesto erdoor en laat 10 minuten rusten.
  • Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi ze met de resterende Parmezaanse kaas. Bak 25-30 minuten in de oven, tot het ei gestold is. Bestrooi eventueel nog met extra Parmezaan en dien direct op.

En dan dit….

Groot Donna Hay-fan hier! Ik zet nog maar eens een keer een aantal van haar boeken op een rijtje:

Dit artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Donna Hay - Week lightDonna Hay - Basics to brillianceDonna Hay - Life in balanceDonna Hay - Fast fresh simpleDonna Hay - One pan perfectDonna Hay - The fast fiveDonna Hay - Even more basics to brillianceDonna Hay - Everyday fresh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *