Heerlijk en decadent! Deze M & M’s pindakaaskoekjes (uit “Bakken met Fatima”) zitten bomvol ‘foute’ ingrediënten en dat maakt ze buitengewoon goed!

In mijn wereld bestaan geen foute ingrediënten, maar sommigen zullen de aanwezig van zowel M & M’s, pindakaas, Nutella én chocolate chips misschien niet kunnen waarderen. Geen punt, dan maak je ze gewoon niet. Je weet toch niet wat je mist (en deze mensen eten waarschijnlijk sowieso geen koekjes).

Even een korte praktische noot (pun intended) bij het recept: ik gebruikte de gele zak M & M’s – je weet wel, die met de pinda’s erin. Voor mij zijn dit enige echte M & M’s, maar het nadeel (alleen in dit geval) is dat ze wel vrij groot zijn. Het voordeel is dat de pinda nóg meer smaak geeft aan de koekjes, maar dit terzijde. De groot-formaat M & M’s zijn misschien een beetje té groot, dus als je ook vooral móóie koekjes wilt bakken kun je misschien beter voor een kleinere variant gaan….
Het recept komt uit “Bakken met Fatima” van Fatima El Irari (Fontaine Uitgevers).

Pindakaaskoekjes

Ingrediënten (15 koekjes)

180 gr (tarwe)bloem
1 afgestreken theelepel bakpoeder, gezeefd
¼ theelepel fijn tafelzout
100 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
40 gr pindakaas naturel
40 gr Nutella
80 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr fijne kristalsuiker
1 ei, op kamertemperatuur
100 gr M & M’s
50 gr chocolate chips

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en roer goed door elkaar.
  • Vermeng in een andere kom de roomboter, de pindakaas, de Nutella, de basterdsuiker en de kristalsuiker. Gebruik hiervoor bij voorkeur een elektrische handmixer, maar als je die niet hebt (zoals ik) dan kun je het beste alle ingrediënten eerst met een vork goed prakken en vermengen en vervolgens met een garde een paar minuten glad en een beetje romig kloppen.
  • Voeg het ei toe aan het pindakaasmengsel en vermeng goed.
  • Vermeng dan de droge ingrediënten met het pindakaasmengsel (dat lukt niet meer met een garde, dus gebruik hiervoor een spatel) en doe als laatste de M & M’s en de chocolate chips erbij. Nog één keert goed vermengen en de zijkanten van de kom schoon schrapen en je koekdeegje is klaar. Zet de kom ongeveer 15 minuten in de koelkast zodat het een beetje opstijft.
  • Gebruik een ijsschep om bolletjes deeg van exact dezelfde grootte te krijgen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 23 minuten goudbruin. Laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.

En dan dit…

Hieronder vind je een klein aantal gerelateerde boeken: boeken van Fatima El Irari, koekjesboeken en boeken over pindakaas en Nutella.

Dit artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Fatima El Irari - Bakken met FatimaBelinda MacDonald - Belinda's homemade cookiesTim Lannan - Koken met pindakaasFatima El Irari - Uit de keuken van FatimaLaura Kieft - 50x koekjesFatima El Irari - Uit de keuken van Fatima - Elke dag andersElisabeth Scholten - 100 luxe koekjes van eigen deegPaola Balducchi - Het kleine Nutella boekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *