Vandaag een snel receptje uit “No time to cook” van Donna Hay. Ik had best tijd, maar “heel lekker” en “heel snel” is op een doordeweekse dag een hele fijne combinatie. Hoewel ik “No time to cook” (of eigenlijk: alle boeken van Donna Hay) associeer met de zomer (vooral vanwege de frisse fotografie), bleek het ook allemaal prima bij de maand februari te passen.

gnocchi-met-citroen-en-rucolaDat kwam natuurlijk vooral door het gebruik van de aardappelgnocchi, die op zich nogal zwaar zijn. Ik kan me voorstellen dat dit gerecht in de zomer heel lekker is met verse tortellini of ravioli (bv. gevuld met ricotta) in plaats van de gnocchi.
Even een praktische tip: ik zocht de gnocchi in het koelvak bij de verse pasta. Mooi niet. Enigszins briesend liep ik verder (in gedachten al bij de variant met de tortellini), maar toen bleken de gnocchi bij de droge pasta te liggen; ongekoeld, vacuümgezogen en lang houdbaar. Ik wil er even niet over nadenken hoe dit kan, maar ik heb het wel meegenomen…

Ingrediënten (2 personen)

450 gr aardappelgnocchi
125 ml room (ik gebruikte kookroom light)
1 eetlepel citroensap
2 theelepels geraspte citroenschil
2 handenvol rucola
zeezout, versgemalen zwarte peper
geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

gnocchi-met-citroen-en-rucola-2

  • Doe de gnocchi in een pan met gezouten kokend water en kook ze gaar. Giet af, zet weg en houd warm.
  • Zet de pan weer op het vuur en voeg room, citroensap en -rasp toe. Schep om met de rucola, zout, peper en de uitgelekte gnocchi.
  • Verdeel de gnocchi en saus over de borden, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.

Ongelooflijk snel klaar! En ik vond het echt lekker! De bittere rucola combineert goed met het zuur van de citroen… Uitvinding – dit is een blijvertje!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *