Afgelopen week zag ik op de Instagram Stories van Table for Two een superleuk recept voorbij komen, dat ik graag met jullie wil delen: gnocchi met chorizo, geroosterde paprika en boerenkool.

Een prachtig en snel gerecht, waarvoor je maar een paar ingrediënten nodig hebt. De gnocchi ligt niet in een saus, maar de paprika-achtige olie uit de chorizo brengt het hele gerecht op smaak. Je kunt de benodigde paprika’s natuurlijk zelf roosteren (kijk hier), maar als je hiervoor geen tijd en/of zin hebt kun je ook prima een pot gebruiken.

Ingrediënten (3 personen)

Gnocchi met chorizo en boerenkool 250 gr chorizo, eventueel velletje verwijderd, in blokjes gesneden
300 gr boerenkool, fijngesneden
225 gr geroosterde rode paprika, in stukjes gesneden
500 gr aardappelgnocchi

Bereidingswijze

  • Verhit een grote hapjespan (of eventueel een wok) en doe de stukjes chorizo in de lege pan. Gebruik geen olie, want de vetten uit de chorizo komen heel snel vrij. Bak de stukjes worst tot ze een beetje krokant zijn en lekker veel olie hebben afgegeven (ongeveer 5 minuten).
  • Doe (in gedeelten) de boerenkool erbij. Dit lijkt veel, maar de boerenkool slinkt snel. Daarna kunnen de stukjes geroosterde paprika erbij. Laat alles nog zo’n 5 minuten zachtjes bakken.
  • Kook in de tussentijd de gnocchi in een pan met gezouten water. Na ongeveer 3 minuten is de gnocchi gaar – de pasta komt dan boven drijven. Vang ongeveer een halve kom van het kookvocht op en giet de gnocchi af.
  • Doe de gnocchi en het kookvocht bij de boerenkool en de chorizo. Bak alles nog een paar minuten, tot het vocht volledig opgenomen is en serveer de boerenkool-andere-stijl dan direct.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *