geroosterde-asperges-met-sinaasappeldressingHet (witte) aspergeseizoen is bijna afgelopen, maar ik kom toch nog even met een receptje. 

In principe eet ik asperges het liefst op de klassieke wijze (en dat heb ik dit seizoen ook een paar keer gedaan) en geroosterde asperges had ik nog nooit gegeten. Maar: dit was niet de laatste keer, want: lekker!
Het roosteren (op grillplaat of barbecue) gaat snel (maximaal 10 minuten als je de asperges halveert) en de dressing is ook in een paar minuten klaar. Overigens kun je deze dressing ook gebruiken voor groene asperges, dus je kunt dit recept de hele zomer nog gebruiken!

Het recept komt uit “Hallo Jumbo” van april/mei 2012.

geroosterde-asperges-met-sinaasappeldressing_2

Ingrediënten (2 personen)

500 gr witte asperges, geschild en in de lengte doormidden gesneden
sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel witte wijnazijn
4 + 1 eetlepels olijfolie
20 gr bieslook, fijngehakt
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Schep de asperges om met 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Leg ze dan in een grillpan (of op de grillplaat of op de barbecue) en rooster ze in 8-10 minuten gaar (regelmatig keren).
  • Roer intussen het sinaasappelsap, de azijn, de resterende olijfolie, de fijngehakte bieslook en royaal zout en peper door elkaar.
  • Schep de dressing over de warme asperges en laat ze even een paar minuten hierin liggen. Serveer direct – lekker met een biefstukje en krieltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *