Wie de titel van dit stukje heeft gelezen, heeft ook het recept gelezen. Serieus! Want deze kipschotel bestaat inderdaad alleen uit drumsticks, sinaasappels en honing.
Dat vind ik dus het leuke aan de recepten van Nigel Slater – ze zijn enorm eenvoudig, maar hebben veel smaak.

drumsticks-met-sinaasappel-en-honing

Ik maakte deze ovenschotel toen er een weekend bezoek over de vloer was. Op zo’n moment is het belangrijk dat er (uiteraard!) lekker eten op tafel komt, maar dat je niet de hele tijd in de keuken staat. Dit recept voldoet aan deze eisen: het staat in een mum van tijd in de oven en je hoeft alleen nog maar de drumsticks een paar keer om te draaien. Deze kippetjes werden geserveerd met een eenvoudig bijgerecht van couscous met lente-ui, rode paprika en gedroogde dadel.

Het recept komt uit “Real food” van Nigel Slater (Fourth Estate). En sorry: ik maakte pas een fotootje toen we al de nodige boutjes verslonden hadden…

Ingrediënten (4 personen)

16 kleinere of 12 grote drumsticks
olijfolie
2½ eetlepels vloeibare honing
2 sinaasappels
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

drumsticks-met-sinaasappel-en-honing_2

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Neem een grote ovenschaal en leg de drumsticks hier in één laag in. Druppel een beetje olijfolie over de kip en verdeel de honing gelijkmatig over de drumsticks.
  • Snijd één sinaasappel doormidden en knijp beide helften boven de ovenschaal uit. Doe de uitgeknepen sinaasappelhelften ook in de ovenschaal.
  • Snijd de tweede sinaasappel in dikke plakken en prop deze onder de drumsticks. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Zet de schaal ongeveer een uur in de oven en zorg dat je de drumsticks 1 tot 2 keer omdraait. Volgens Nigel (en volgens mij ook) is het helemaal prima om deze plakkerige pootjes met je vingers te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *