Op de diverse (food)blogs die ik volg, lees ik altijd het liefst de dagboeken. Blijkbaar heb ik een onweerstaanbare behoefte om te zien hoe anderen hun dag vullen, net zoals ik het ook altijd reuze interessant vind om te zien wat een blogger in de koelkast heeft staan (die dan natuurlijk nét opgeruimd en op kleur gesorteerd is) of welke make-up producten in iemands tasje zitten.

En toen dacht ik… misschien is er ook wel iemand geïnteresseerd in wat ík nou op een dag doe. Of niet… Hoe dan ook: ik probeer het een paar weken. Laat me weten wat je er van vindt!

Maandag

Zoals elke dag begin ik de dag met m’n ontbijtje van zwarte koffie en yoghurt met cruesli. De cruesli maak ik vaak zelf, maar soms eet ik ook gewoon de mierzoete Quacker cruesli met chocolade. Daarna pak ik de riem en maak ik samen met Djeco een boswandeling van bijna 3 kwartier. Weer thuis ga ik als een razende bestellingen inpakken. Afgelopen weekend heb ik de eerste lading Engelstalige kookboeken (restanten uit de winkel) voor absolute bodemprijzen online gezet en dit heeft tot flink wat orders geleid.
’s Middags werk ik aan de website vanuit het kantoor van m’n neefje Gert-Jan. Hij heeft een makelaardij vlak bij mijn huis en ik ga daar (uiteraard met Djeco erbij) geregeld zitten werken. Zijn we allebei niet alleen ;-). Ik maak de facturen bij de online opdrachten en verstuur ze per email naar de bestellers. Bovendien maak ik eindelijk de blogpost over de lasagneschotel met gerookte kipfilet af en publiceer deze direct. Aan het einde van de middag lever ik de pakketten af bij het postagentschap.
’s Avonds kook ik een grote pan nasi goreng (waarvan wat overblijft voor woensdag) en besteed ik de hele avond aan de administratie van januari…

Dinsdag

Na het ontbijt en de boswandeling vertrek ik naar Duiven, waar ik een afspraak heb bij een keukenleverancier. We stellen een keuken samen die grotendeels aan m’n wensen voldoet en ik krijg direct een offerte mee (die niet meevalt). Afgelopen zaterdag was ik al bij een ander bedrijf (net over de grens in Duitsland) en daarvan krijg ik morgen de offerte. De nieuwe keuken heb ik al maanden op m’n netvlies staan, maar in de praktijk blijkt het geen goedkoop grapje. Ik hoop maar dat ik morgen niet van m’n stoel val, want de Duitse keuken heeft m’n voorkeur.
Ik ben amper terug in huis als de aannemer voor m’n neus staat. Begin maart zal worden begonnen met de aanbouw van een grote bijkeuken en er moeten beslissingen genomen worden over raamkozijnen, profielen, kleuren en afmetingen.
De middag breng ik achter de laptop door met het invoeren van nieuwe boeken en het verzendklaar maken van bestellingen. Zoals elke dag breng ik de pakketjes aan het einde van de middag naar de post.
Het avondeten bestaat uit opgebakken gekookte rijst, met wat lente-ui en reepjes omelet – restjes uit de koelkast. ’s Avonds ben ik opnieuw zoet met de boekhouding.

Week van Riejanne 6 2017
Rijst, lente-ui en stukjes omelet – met sojasaus en sesamolie

Woensdag

Op woensdag laat ik altijd alle leveringen voor Cook & Book plaatsvinden en die bestaan natuurlijk voornamelijk uit kookboeken. Deze week zijn er extreem veel nieuwe boeken verschenen die allemaal op de site moeten – dus daar ben ik voorlopig wel even mee bezig.
Aan het einde van de ochtend ontvang ik de offerte van de Duitse keuken. Mijn mond valt open van verbazing: de keuken is inderdaad erg duur, maar ik krijg een fikse korting! Ik telefoneer nog even met het bedrijf omdat er nog een kleine aanpassing moet worden gemaakt en ik neem me voor om er nog een nachtje over te slapen, maar eigenlijk is de beslissing al gemaakt…
De werkdag is weinig opwindend: bestellingen inpakken en de nieuwe boeken invoeren (wat ik vandaag absoluut niet af krijg). ’s Avonds eet ik de opgebakken nasi goreng met daarbij een broodje ba pao met kipsaté en daarna vertrek ik richting tennisbaan. Ondanks de gure winterkou (-2 °C) spelen we een fanatieke dubbelpartij (helaas nét verloren…). Bij thuiskomst spring ik onder een hete douche en daarna kruip ik vroeg in bed.

Donderdag

Na het ontbijt en de ochtendwandeling ga ik voortvarend aan de slag met bestellingen inpakken en nieuwe boeken invoeren. Het zit echter allemaal een beetje tegen en uiteindelijk ben ik aan het einde van de middag niet tevreden over de vooruitgang. Jammer… morgen weer verder!
Ik stap in de auto en rijdt – via het postkantoor – naar ‘De Buutplek’ in Arnhem-Zuid. ‘De Buutplek’ is een soort bedrijfsrestaurant / vergaderlocatie in het Stikkerbuilding, waar een behoorlijk aantal kookboeken van Cook & Book te koop is. Dit doen we nu zo’n 1½ jaar en het loopt steeds beter! Het publiek is daar vooral in gezondheid en sport geïnteresseerd en dus doen de boeken van Fajah Lourens en Ellen Hoog het daar erg goed. Ik vul de lege plekken weer op met nieuwe boeken en ga dan naar ‘Sugar Hill’ waar ik heerlijk eet met twee vriendinnetjes.

Week van Riejanne 6 2017
Skrei bij ‘Sugar Hill’

Vrijdag

Het doel voor vandaag is om dan nu eindelijk alle nieuwe boeken online te krijgen – en dat lukt! Ik werk ’s morgens thuis en ’s middags vanuit het kantoor van Gert-Jan.
’s Avonds kook ik een experimenteel gerecht met gnocchi, boerenkool en chorizo (heel lekker, binnenkort op mijn blog) en daarna Skype ik ruim een uur met mijn vriendinnetje Mette, die in Portland (Oregon, USA) woont. Ondanks het tijdsverschil van 8 uur spreken we elkaar elke week – meestal rond 19 uur NL-tijd (het is dan 10 uur ’s ochtends aan de Amerikaanse westkust). De rest van de avond luier ik een beetje op de bank.

Week van Riejanne 6 2017
Supersimpel: chorizo, boerenkool, geroosterde paprika en gnocchi – binnenkort recept online!

Zaterdag

Vroeg uit de veren! Het plan is om naar de Duitse keukenleverancier te gaan om daar de details van de nieuwe keuken door te nemen, maar de sneeuw en potentieel gladde wegen zorgen ervoor dat ik de afspraak verzet naar begin volgende week. Ik werk een paar uurtjes aan 2 nieuwe blogposten, maak tussen de middag een lange boswandeling met de hond en ga ’s middags bij een woninginrichtingszaak in het dorp kijken naar PVC-vloeren. In eerste instantie was ik namelijk van plan om in de keuken en de nieuwe bijkeuken plavuizen te leggen en in de woonkamer laminaat, maar ik vind het veel mooier als overal dezelfde vloer ligt. Ik had nog nooit van PVC gehoord, maar inmiddels heb ik al diverse enthousiaste mensen gesproken. Het voordeel: PVC is kunststof en is prima bestand tegen water. Dit kun je dus zonder problemen ook in een keuken leggen!
’s Avonds eet ik met een stel vrienden in een plaatselijk restaurantje.

Week van Riejanne 6 2017
Biefstuk met kruidenboter

Zondag

Op zondagochtend maak ik altijd een extra lange wandeling. Deze keer blijven we dicht bij huis, maar lopen de hond en ik toch een route die we nog niet kennen. Er is veel sneeuw gevallen en het bos is prachtig! De rest van de dag ben ik thuis. Ik werk nog een paar uurtjes, maar ’s middags duik ik de keuken in, maak ik een verse voorraad granola en ik bak een uienquiche (uit “Kardemom en andere exotische specerijen”, binnenkort op mijn blog te vinden). De quiche is veel werk (pfff… dat zat eigenlijk niet in de planning), maar het blijkt allemaal de moeite waard!
’s Avonds kijk ik de aflevering van ‘Wie is de Mol?’ die ik gisteren gemist had. Mijn Mol Diederik doet nog mee, dus wie weet heb ik het deze keer bij het rechte eind. Na het laatste avondrondje met Djeco duik ik m’n bed in, waar de volle maan precies op m’n gezicht schijnt… heerlijk!

Week van Riejanne 6 2017
Vulling van de uienquiche met Indiase specerijen
Week van Riejanne 6 2017
Wandeling Eerbeek richting Loenen (Zilven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *