Een week met weinig afspraken en veel uren achter de laptop. Plus: een webwinkelhondje met gezondheidsproblemen. Helemaal zelf veroorzaakt.

Maandag

De week begint met lekker veel bestellingen om in te pakken. Daarna plaats ik een bericht op Facebook, om mensen te wijzen op een hele fijne prijsverlaging voor de “Larousse gastronomique” en overleg ik met Ellen van ‘Fab and fit on a budget’ over boeken die geschikt zijn voor een blogpost die binnenkort op haar blog gaat verschijnen. Daarnaast publiceer ik eindelijk weer eens een weekoverzicht! Omdat de maandag een drukke dag is, zorg ik er altijd voor dat ik op die dag niet hoef te koken. Dat doe ik dan ook niet – ik eet kliekjes pompoenrisotto en da’s bepaald geen straf!

Dinsdag

Het hondje is niet ok. De oorzaak is duidelijk, want ik heb hem gisterochtend hout zien eten. Gewoon op takjes knagen – en dan natuurlijk snel doorslikken. Dat doen veel honden, met name in de herfst. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de rottende bladeren een extra lekker smaakje geven aan het hout… Hoe dan ook: de meeste honden hebben geen last van het hout dat ze doorslikken, maar de webwinkelhond wel. Meneer is zielig. Het ís ook sneu, maar hij doet het helemaal zelf – en ik kan helaas niet duidelijk maken dat hij nú last heeft van het hout van gisterochtend. Zucht.
Na de ochtendwandeling ga ik de wekelijkse boodschappen halen en daarna ga ik aan het werk. Ik houd wel even pauze als vriendinnetje Kyonne langs komt om haar bestellingen op te halen, maar verder geef ik flink gas met het toevoegen van nieuwe boeken.
Voor het avondeten maak ik een pasta met kip en flink veel groenten – en daar roer ik een roomkaasje met kruiden doorheen. Niks bijzonders, wel lekker. ’s Avonds zit ik weer achter de laptop en maak ik een eerste begin met een nieuwsbrief die ik wil gaan versturen.

De week van Riejanne 44

Woensdag

De woensdag begint met een afspraak met Roquin, mijn webbureau. Zij doen een onderzoek naar hun online marketing activiteiten en hebben me gevraagd hierover mijn mening te geven. Geen punt 😉
Daarna ga ik als een speer verder met de bestellingen, de top 10, het toevoegen van nieuwe boeken en het geknutsel aan de nieuwsbrief. Pas helemaal aan het einde van de middag komt het Centraal Boekhuis mijn bestellingen afleveren – en daar baal ik van, want ik had er al mee aan de slag gewild vandaag. In plaats daarvan blijft het werk liggen tot morgen, want ik ga na het avondeten (een omelet met champignons) tennissen.

Donderdag

Het hondje was gisteren wat beter, ging toen wéér op een stukje hout knagen en dus: opnieuw het buikje overstuur. Ik kan weinig voor hem doen, behalve geregeld met hem gaan wandelen (maar dat doe ik sowieso al). Vandaag verstuur ik de nieuwsbrief over de tijdelijke prijsverlagingen en ga ik aan de slag met de nieuwe boeken. In de tussentijd snijd ik rundvlees en uien, want voor vanavond staat oer-Hollandse hachee op het menu!

De week van Riejanne 44

Vrijdag

Ook vandaag weer verder met het toevoegen van nieuwe boeken, maar een groot deel van de dag besteed ik ook aan het inpakken van bestellingen. Dank, dat doe ik graag! Uiteindelijk kan ik toch een overzicht publiceren en bovendien bereid ik al een speciale pagina voor boeken over roken voor – de pagina gaat direct online, morgenochtend volgt daarover dan een Facebook-post.
Het avondeten bestaat uit een grote ovenschaal met gegratineerde rijst, andijvie en gekarameliseerde zoete uien. Zó lekker!

De week van Riejanne 44

Zaterdag

Na de ochtendwandeling (waarbij het hondje maar weer eens niet in orde is), ga ik aan de slag met de inkoopfacturen, betalingen, wat administratie en de voorbereidingen voor dit weekoverzicht. ’s Middags rommel ik een beetje in huis en bak een stroopwafelcake. Da’s geen enorme inspanning, want ik hoef alleen boter en eieren toe te voegen aan de kant-en-klare mix. Het huis gaat er heerlijk van ruiken en de cake smaakt heerlijk!
Voor het avondeten maak ik een snelle en gemakkelijke pasta pesto en daarna ga ik naar een verjaardag. Terwijl ik aan de borrel zit wordt de blogpost over de pompoenrisotto gepubliceerd.

Zondag

Na de ochtendwandeling (met het hondje gaat het weer goed) ga ik direct in de keuken aan de slag. Ik heb namelijk onlangs een slowcooker gekocht en daar ga ik vandaag een stoofschotel in bereiden. Terwijl ik bezig ben, zie ik dat ik koolrabi heb gekocht… en dat het recept koolraap voorschrijft. Da’s niet hetzelfde… Jammer dan – koolrabi it is! Als alles in de slowcooker zit (en over 8 uur pas klaar is), ga ik een paar uurtjes werken om wat blogposten voor te bereiden. ’s Middags komen er nog even vrienden op bezoek en ’s avonds heb ik het makkelijk: de slowcooker heeft al het werk gedaan. Daarna: beentjes omhoog en (zoals elke zondagavond) een planning maken voor de komende week.

Dank voor het lezen en tot de volgende keer!

De week van Riejanne 44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *