Eindelijk weer een weekoverzicht! De afgelopen weken waren druk, dus het schoot er een beetje bij in. Bovendien ben ik aan het nadenken over een nieuwe koers qua blogposten op Cook & Book. Hoewel ik daar nog niet helemaal uit ben, is één ding wél duidelijk: de weekoverzichten blijven (en de volgende keer zal ik eraan denken om daar meer foto’s bij te maken)!

Maandag

Vandaag ben ik met name bezig met de bestellingen uit het weekend en met de administratie. Er is weer eens sprake van een achterstand, maar inmiddels ben ik met de laatste loodjes van de maand september bezig. Dat neemt wat meer tijd in beslag dan verwacht, maar aan het einde van de werkdag is er toch vooral opluchting dat alles ‘erin zit’. Voor het avondeten hoef ik weinig te doen: in het weekend hebben we Chinees gehaald en de restanten daarvan schuif ik in de magnetron.

Dinsdag

De dag begint zoals gebruikelijk met een boswandeling met de hond. Het is rond 8 uur nog behoorlijk donker en als ik de wilde zwijnen wel hoor, maar niet kan zien, ben ik ineens geen held meer! Gelukkig wordt binnenkort de klok verzet en is het ’s morgens eerder licht…
Na de wandeling ga ik de wekelijkse boodschappen doen en vervolgens kruip ik achter de laptop. Ik verwerk eerst de bestellingen en maak dan een pagina om de boeken over wild onder de aandacht te brengen. Op 15 oktober is immers het (culinaire) wildseizoen begonnen en in de restaurants staat het nu overal op de kaart.
Daarna ga ik aan de slag met de wekelijkse email van het Commissariaat voor de Media (CvdM). In Nederland hanteren we het systeem van de vaste boekenprijs, waarbij de prijs wordt bepaald door de uitgever. Het CvdM ziet toe op naleving van de wet en is bovendien de plek waar deze prijzen worden aangemeld. Als er sprake is van een tijdelijke of blijvende prijsverlaging of -verhoging, of wanneer de vaste boekenprijs niet langer geldig is, melden de uitgevers dit. Iedere week verstuurt het CvdM een email met een overzicht van deze wijzigingen. Deze loop ik altijd meteen na om te zorgen dat de prijzen voor de boeken in de webshop altijd de juiste zijn.
Aan het einde van de dag dien ik de BTW-aangifte voor het derde kwartaal in bij de Belastingdienst en geef ik mezelf een schouderklopje – zo snel ben ik zelden! Voor het avondeten maak ik gnocchi met chorizo, geroosterde paprika’s en boerenkool. Lekker!

De week van Riejanne 43

Woensdag

Vandaag worden er weer nieuwe boeken afgeleverd door het Centraal Boekhuis en dat betekent maar één ding: aan de slag! De nieuw verschenen kookboeken moeten zo snel mogelijk online. Uiteraard zorg ik ervoor dat de bestellingen verzonden worden, maar de rest van de dag ben ik alleen met de nieuwe boeken bezig.
Natuurlijk publiceer ik wel de nieuwe top 10 en hierover schrijf ik ook een post op Facebook. Maar… omdat ik het vertik om nog langer te betalen voor gesponsorde posten op FB, wordt Cook & Book de laatste weken genadeloos geboycot. Vijf uur ná het plaatsen van de post op FB hebben welgeteld (houd je vast) 24 (vier-en-twintig) mensen het bericht onder ogen gekregen.
Ik ben te moe om boos te worden, dus ik verzin een list en deel het bericht op m’n persoonlijke pagina. Een aantal vrienden zijn daarna zo lief om het ook te delen en ’s avonds laat staat de teller ruim boven de 700 bereikte mensen. Ik heb er weer even lol in…
Omdat ik ga tennissen, heb ik weinig tijd voor het avondeten en dus bak ik een omelet met champignons. Vind ik persoonlijk helemaal prima.

Donderdag

’s Ochtends in het bos tref ik een eenzame hond aan. Ik weet wel wie z’n baasje is, maar hij is in geen velden of wegen te bekennen. De hond heeft geen penning aan z’n halsband waarop eventueel een telefoonnummer zou kunnen staan. Er zit dus niets anders op dan het baasje te gaan zoeken, maar na een kwartier weet ik het niet meer en besluit ik de politie te bellen. De politie is natuurlijk je beste vriend, maar je moet wel geduld met ze hebben – ik sta zeker 10 minuten in de wacht tot er opgenomen wordt. En dan – natuurlijk – zie ik in de verte het baasje! Eind goed, al goed…
Daarna stap ik de auto (met m’n eigen hond op de achterbank, meneer houdt van autorijden) om in Hoenderloo (nou ja, bijna in Otterloo) mijn wild zwijnpakket op te halen bij De Hoge Veluwe. Dat heb ik maandagavond hier besteld – voor bijna € 100 koop je ruim 4½ kg wild zwijn van de Veluwe. Supermooi vlees! Het enige nadeel (nou ja, voor mij niet) is dat de vleespakketten niet opgestuurd worden, je moet ze zelf ophalen. Voor mij is het een ritje van 20-25 minuten, dus dat is geen enkel probleem. In het pakket zitten (diepgevroren) koteletten, stoofvlees, braadworsten, fricandeau en een rollade. Ik verheug me er enorm op!
De rest van de ochtend maak ik bestellingen klaar en ’s middags ga ik verder met de nieuwe boeken. Tussendoor maak ik een grote pan bolognese saus, die ik ruim 3 uur zachtjes laat pruttelen. Uiteindelijk kook ik er pasta bij…. yum!
’s Avonds doe ik niet veel meer, behalve het doorbladeren van de nieuwe aanbiedingsbrochures van de uitgevers. Mijn focus ligt nu helemaal bij Sint en Kerst, maar de uitgevers plannen al voor het nieuwe jaar!

Vrijdag

Na het inpakken van de bestellingen en het braaf inplannen van de betalingen van volgende week, ga ik aan de slag met de administratie van oktober. Dat duurt niet lang…. want ik besluit dat ik beter verder kan gaan met het invoeren van nieuwe boeken en daar ben ik dan ook de rest van de dag mee bezig. ’s Avonds maak ik boerenkool, en mensen: dat kan ik écht niet, er was een hele goede reden waarom ik dat altijd bij m’n moeder ging eten. De wild zwijn verse worst maakt gelukkig een hoop goed. Mán, wat lekker!

De week van Riejanne 43

Zaterdag

Een lekker ontspannen dag! Ik doe wat boodschappen, rooster tomaatjes in de oven, werk een beetje (toch maar die administratie van oktober bijhouden), kijk een paar afleveringen ‘Will & Grace’ (wat heerlijk dat ze er weer zijn) en lummel gewoon maar wat aan. Voor het avondeten maak ik de pompoenrisotto van Janneke Vreugdenhil. Da’s niet voor het eerst, want ik vind ‘m zó lekker!

Zondag

Een herhaling van zaterdag! Niet helemaal zo lui, want ik ben wel iets actiever in verband met wat huishoudelijke klussen. Maar verder: niks te melden. Alleen aan het begin van de avond kom ik nog even in beweging om iets eetbaars te maken. Het wordt een bij elkaar geraapt rommeltje: wild zwijn koteletten met aardappels en een ui-tomaat-paprika prutje. Waarbij ‘prutje’ niet echt smakelijk klinkt, maar het was heel prima te eten. Na het eten maak ik nog een paar appelflappen (en doe dus nog iets zinnigs met de laatste 2 wegkwijnende appels in de fruitschaal). Uiteindelijk lig ik vroeg in bed. Da’s nodig, want een onrustig hondje heeft de laatste nachten ervoor gezorgd dat ik weinig geslapen heb en hé: ik wil morgen weer fris en fruitig aan nieuwe Cook & Book-week beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *