De afgelopen week stond vooral in het teken van (de voorbereidingen voor) de beurs Taart & Trends in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Dat bleken lange, maar succesvolle dagen! Het koken schoot er deze week een beetje bij in…

Maandag

Zoals elke maandag draait het vandaag vooral om het inpakken en verzenden van de bestellingen van het weekend. Ik publiceer een soort-van-weekoverzicht. Aan het einde van de middag komt vriendinnetje Kyonne even langs om boeken op te halen. ’s Avonds eet ik de restjes van het gehaktbrood van Donna Hay en bak ik muffins met kokos en banaan, eveneens uit “Basics to brilliance”.

De week van Riejanne 39
Muffins – na het bakken ingevroren en vrijdag en zaterdag meegenomen naar de beurs

Dinsdag

Er ligt nog een stapel boeken die vorige week al verschenen zijn, maar nog steeds niet op de site staan. Die zet ik er vandaag allemaal op en dan kan ik het overzicht van de nieuwe boeken (deel 2) publiceren. ’s Avonds maak ik pasta met gemengde paddenstoelen en spinazie, uit “The Green Kitchen at home” en da’s heel lekker…

De week van Riejanne 39
Ziet er niet spannend uit, maar was dat wel door de toevoeging van heel veel zachte geitenkaas…

Woensdag

Er komt een enorme lading nieuwe kookboeken binnen, plus ook nog extra boeken die mee moeten naar Taart & Trends. Ik probeer al direct een goed begin te maken met het plaatsen de nieuwe boeken op de site, maar – oh, happy days – dat lukt niet erg goed want ik heb ook een hoop bestellingen in te pakken. Gelukkig slaag ik er nog wel in om de blogpost over de maaltijd-kippensoep met andijvie te publiceren.
Het avondeten is een oude bekende: pasta met salsiccia en tomatensaus.

Donderdag

Vandaag staat in het teken van de last-minute voorbereidingen voor de bakbeurs en het publiceren van nieuwe boeken. Opnieuw lukt dit maar gedeeltelijk – de rest van de boeken zal tot volgende week moeten wachten. Het bereiden van het avondeten laat ik over aan de oven: geroosterde zoete aardappelen met een beenhammetje. Omdat ik er morgen niet ben, sta ik ’s avonds nog bestellingen in te pakken – die gaan gewoon op het normale moment aankomen!

Vrijdag

Om 5 uur gaat de wekker. Oei! Ik heb deze zo vroeg gezet om eventuele bestellingen die gisteravond laat zijn geplaatst nog te kunnen inpakken. Er is inderdaad nog wat binnengekomen en dus pak ik die – met een nogal suf hoofd – nog snel in. Na een kort wandelingetje met de hond vertrek ik rond 7 uur naar Utrecht. Daar aangekomen bouw ik de stand op en om 10 uur opent Taart & Trends.
Het is meteen lekker druk en ik heb er lol in! Helaas komt ’s middags een vervelende hoofdpijn opzetten en die gaat de rest van de dag niet meer weg. Van de beurs zelf zie ik vrijwel niets – ik heb alleen de kans om heel kort even rond te kijken als m’n zus en nichtje er zijn en even de stand bezetten. Ze blijken goede verkopers, want als ik (na 5 minuten) terug ben, hebben ze goede zaken voor me gedaan. 😉
Ik spreek ook wat ‘oude’ klanten uit de winkel en één van hen heeft mee gedaan met de broodbakwedstrijd. Morgen is hiervan de prijsuitreiking, maar dan kan zij niet naar Utrecht komen. We blijken in hetzelfde dorp te wonen en we spreken af dat – als ze wint – ik de prijs meeneem.
Om 18 uur sluit de beurs en ik hoef de spullen alleen een beetje af te dekken, dus ik zit vlot in de auto – om in de file te belanden en er 1½ uur over te doen om naar huis te komen. Omdat ik nog steeds hoofdpijn heb, duik ik vroeg m’n bed in na het avondeten (een kant-en-klare quiche met zalm en spinazie) en het avondwandelingetje met Djeco.

Zaterdag

Ik word wakker met hoofdpijn, maar gelukkig hoef ik niet zo vroeg uit de veren als gisteren. Om half 10 ben ik weer in Utrecht. De tweede dag is drukker bezocht, maar helaas is het publiek wat minder kooplustig. Toch heb ik een prima omzet gemaakt, waar ik heel tevreden over ben. Aan het einde van de middag blijkt dat ik inderdaad de prijs (voor het beste zuurdesembrood) op moet halen.
Uiteindelijk ben ik om 19 uur thuis en moet dan de dozen nog weer uitladen. Gelukkig wordt er Chinees gehaald en kan ik de rest van de avond op de bank luieren. De hoofdpijn is in de loop van de dag verdwenen en ik voel met duidelijk fitter dan gisteren.

Zondag

Ik heb me voorgenomen om vandaag niet te werken, maar ik ben toch de hele ochtend bezig voor Cook & Book. Tussendoor wandel ik lange stukken met de hond (ik heb wat goed te maken – hij kon niet mee naar Utrecht), ik lever de prijzen af bij de gelukkige winnares, doe wat huishoudelijke klussen en pas aan het einde van de middag plof ik op de bank. Maar niet voor lang: op het menu staat een stoofpot met bockbier en sjalotten. Lekker!
’s Avonds klets ik telefonisch bij met een paar vriendinnen en kijk ik natuurlijk naar ‘Heel Holland bakt’…

De week van Riejanne 39
Kom je 2 dagen niet in het bos, kiepert er meteen een boom om
De week van Riejanne 39
AGV’tje

Aankomende week staan er geen hele grote evenementen op de planning, maar aanstaande zaterdagmiddag ben ik wel weer te gast bij Henri Bloem in Arnhem. Het thema: wild. Wild op je bord, wilde wijnen in je glas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *