Het is een drukke periode, dus de snelle recepten uit het nieuwe boek van Jamie Oliver komen precies op tijd. Vandaag: de bonenschotel met tomaat en chipolata!

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om een vraag te stellen die me echt bezig houdt: wat is het verband tussen de chipolata(worstjes, die we hier gebruiken) en de chipolata(pudding)? Ik zie het echt niet, dus: wie heldert dit mysterie op?

In de tussentijd geef ik hieronder het recept voor deze buitengewoon eenvoudige, maar heel smakelijke ovenschotel. Het recept komt uit “5 ingrediënten” van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers).

Ingrediënten (4 personen)

600 gr kerstomaatjes, gehalveerd
2 teentjes knoflook, geraspt
200 gr focaccia met zeezout en rozemarijn, in stukjes gescheurd
660 gr witte bonen (pot)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel (rode) wijnazijn
12 chipolataworstjes

Bonenschotel met tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Neem een grote ovenschaal en doe hierin de gehalveerde tomaten, de knoflook, de stukjes focaccia en de witte bonen (inclusief vocht). Voeg hier de olijfolie en de azijn aan toe en vermeng goed.
  • Leg de worstjes tussen de bonen en duw ze een beetje naar beneden.
  • Bak de bonenschotel 45 minuten in de oven en serveer direct.

5 reacties op “Jamie’s bonenschotel met tomaat en chipolata uit “5 ingrediënten”

  1. Britta zegt:

    Heerlijke comfort food en lekker weinig voorbereiding en afwas. Alhoewel we wel altijd nog een grote ui in halve ringen toevoegen. We bakken dat eerst glazig en mengen dan de overige ingrediënten erdoorheen (maar die oventray kunnen we gelukkig ook op het fornuis gebruiken, dus alsnog is het een ‘1-pansgerecht’). Onze kleine kinderen lusten dit ook graag. In plaats van de focaccia gebruiken we ciabatta of stokbrood en voegen nog wat verse rozemarijn toe. Wie weet heeft iemand iets aan deze aangepaste versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *