K-k-k-koud!! Het is dan misschien lente, als de radiatoren eraf liggen en het in huis amper 12 graden wordt zie ik het even niet meer zitten. Bij Cook & Book is het business as usual, maar elk vrij momentje kun je me aantreffen met een kwast in m’n hand.

Maandag

Een nieuwe week waarin nog veel te doen is in huis, maar waar al wel elke dag een beetje vooruitgang te zien is! Ik loop de professionals niet voor de voeten en werk gewoon aan Cook & Book. Vandaag maak ik bestellingen klaar en ik publiceer de blogpost over de gebeurtenissen in week 14. Ik vind het geweldig dat dit dagboek, dat begon als experiment, inmiddels één van de meest bekeken pagina’s op de site is! Daarna maak ik een begin met een andere blogpost en vervolgens is het alweer tijd om naar Amsterdam te vertrekken.
Bij ‘The Pool’ eet ik een pizza met Parmaham en rucola (die helaas aan één kant niet helemaal gaar is en ook niet erg warm geserveerd wordt) en daarna begint de wekelijkse cursusavond.
De eerste spreker is niemand minder dan Ron Blaauw! Hij houdt een geweldig verhaal over zijn loopbaan en zijn restaurants en hoe hij gebruik maakt van de media. Heel erg leuk en heel erg inspirerend!
Na de pauze gaat Lydian Coppus verder. Zij is de cursusbegeleider en ze geeft feedback op de ingeleverde restaurantrecensies. Ik vond mijn eigen stukje niet goed (en het wordt dus ook niet hier gepubliceerd!), maar de reacties van Lydian zijn verrassend positief. Verder geeft ze vanavond allerlei schrijftips die voor de volgende opdrachten goed van pas komen.
Op de terugweg stort ik me weer op een Tony Chocoloneyreep…
Inslaap-CD: Michael Kiwanuka – Home again

De week van Riejanne 15 2017
De niet-zo-geweldige pizza
De week van Riejanne 15 2017
Ron Blaauw

Dinsdag

Vandaag sta ik om half 6 naast m’n bed: de keuken komt! Hier heb ik lang naar uitgekeken. Het is vandaag absoluut spitsuur: 2 monteurs voor de keuken, 1 bouwvakker, 2 schilders, 1 loodgieter, 1 elektricien… poeh! Midden op de middag is de keuken klaar en kan ik ‘m even bewonderen. Zó blij mee! Ik maak snel een foto (maar die bewaar ik tot een andere keer) en daarna verpakken de schilders de keuken in plastic. Ik heb gedreigd met ernstige maatregelen als er verfvlekken op komen…
Cook & Book schiet er vandaag een beetje bij in. Ik maak uiteraard wel de bestellingen klaar en de blogpost over de biscuits met cheddar en bieslook gaat online (lekker bij het Paasontbijt!).
’s Avonds eet ik maar weer eens een maaltijdsalade, deze keer met bacon en kaas. Daarna ga ik kozijnen en een deur schuren en de deur voorzie ik ook van een eerste laag grondverf. Als het donker wordt, zie ik niet meer wat ik doe en moet ik stoppen. Omdat de radiatoren zijn afgekoppeld is het inmiddels ijskoud in de woonkamer en dus loop ik snel een laatste rondje met de hond en kruip daarna onder de wol.
Inslaap-CD: Jennifer Hudson – J-Hud

Woensdag

Er zijn duidelijk minder mensen aanwezig: alleen 2 schilders en een bouwvakker. Terwijl zij beneden aan de slag gaan, ben ik boven aan het werk. Eerst komen natuurlijk de bestellingen en daarna ga ik verder met de boeken die net bezorgd zijn. Ik slaag erin een deel vandaag online te krijgen, de rest volgt morgen. Verder plaats ik vandaag de nieuwste versie van de top 10 (Eten & drinken).
Het avondeten bestaat opnieuw uit patat – dit keer met satésaus en een kroket. Het wordt eentonig, maar daarna ga ik opnieuw schilderen: het restant van de kozijnen waar ik gisteren aan begonnen was, moet vandaag in de grondverf. Als ik klaar ben, ga ik er heel even bij zitten om wat te drinken en dan wordt duidelijk hoe koud het is in de woonkamer. De oplossing is simpel: rondje hondje en dan naar bed!
Inslaap-CD: Oasis – Time flies… 1994-2009

De week van Riejanne 15 2017
… maar het bleek nóg kouder te kunnen!

Donderdag

Vandaag zijn de schilders opnieuw volop aan het werk. Gelukkig komt in de loop van de dag ook de loodgieter langs en bevestigt hij de radiatoren weer. Gelukkig! Het was zó koud… Als de schilders aan het einde van de middag vertrekken hebben ze een lang weekend: Goede Vrijdag is voor hen een vrije dag. Voor de loodgieter geldt dit niet en voor Cook & Book ook niet!
Ik publiceer vandaag de laatste nieuwe boeken en plaats een overzicht voor deze week. Verder begin ik aan de blogpost over de mac and cheese van Anthony Bourdain, die ik morgen online wil zetten. Aan het einde van de middag eet ik 2 rijstwafels met pindakaas en hagelslag en daarna ga ik naar Arnhem voor de controle van m’n varifocale lenzen. Ze zijn duidelijk beter dan m’n vorige lenzen, maar ik moet er nog wel aan wennen… Direct na de afspraak bij de opticien ga ik weer naar huis, want m’n tante komt vanavond de nieuwe keuken bekijken.
Inslaap-CD: Adele – 25

Vrijdag

Het is Goede Vrijdag en alleen de loodgieter is aanwezig. Hij plaatst de radiatoren in de nieuwe bijkeuken en sluit water en gas aan in de keuken. Zo fijn! Eindelijk weer warm en koud stromend water uit de kraan – en een vaatwasser! Ik ga zelf – uiteraard ná de ochtendwandeling met de hond – de bestellingen inpakken en maak dan de post over Anthony Bourdains Mac en Cheese af. Ik heb er geen goede foto’s bij, maar het is geen optie om deze post niet te publiceren: het is voorlopig m’n laatste. Ik zal eerst weer in de keuken aan de slag moeten, maar de komende dagen zie ik dat nog niet zitten. De keuken is weliswaar geplaatst en alles doet het, maar de omgeving is nog extreem stoffig. Pas eind volgende week, als het tapijt eruit is en de nieuwe vloer ligt, zal daar verbetering in komen.
Ik breng de bestellingen wat vroeger naar het postkantoor dan normaal, omdat ik vermoed dat de post vandaag eerder opgehaald wordt. Na de boodschappen stroop ik de mouwen op en begin ik met schoonmaken (ik wil van dat stof af!) en het wegsjouwen van de eerste spullen uit de woonkamer. Na de Pasen wordt immers begonnen met de nieuwe vloer en dat betekent dat de benedenverdieping helemaal leeg moet zijn. Ik ben daarna helemaal bekaf – en na een magnetronlasagne lig ik opnieuw vroeg in bed. Spannend leven, hoor 😉
Inslaap-CD: Douwe Bob – Born in a storm

Zaterdag

Het is Kluszaterdag! Na de ochtendwandeling met de hond en een bezoekje aan mijn vrienden bij Praxis ga ik kozijnen en deuren (achterzijde) grondverven. Daarna pak ik een andere kwast en ga ik de kozijnen aan voor- en achterzijde aflakken. Ha! Dat is nog eens vooruitgang! Jammer dat ik er de hele dag zoet mee ben.
’s Avonds eet ik Chinees – je begrijpt inmiddels vast dat de afhaalmogelijkheden in mijn woonplaats beperkt zijn. Dat geeft niks, want de Chinees is prima en ik ben flink hongerig.
Inslaap-CD: Ryan Shaw – It gets better

De week van Riejanne 15 2017

Zondag

Na een lange ochtendwandeling wacht er helaas geen Paasbrunch. Sorry, Pasen sla ik even over – er moet geklust worden. Ik pak dozen in (met spullen uit de woonkamer die elders worden gestald) en dozen uit (met spullen uit de oude keuken die nu terug kunnen naar de nieuwe keuken). Omdat ik maar niet kan stoppen (…) ga ik daarna ook nog even een potje kwasten in de hal.
De avondmaaltijd bestaat uit opgewarmde bami met satésaus, die nog over is van gisteren. Dan plof ik op de bank… en ik kom er niet meer af. Klaar.
Inslaap-CD: Paul Weller – Studio 150

De week van Riejanne 15 2017
Toch een klein beetje Pasen: limited edition M & M’s

 

Volgende week is (hopelijk) de laatste week van de verbouwing! Er moeten nog wat kleine dingetjes afgerond worden door de aannemer, de schilders gaan de laatste muren onderhanden nemen en er komt een nieuwe vloer. Als dit is afgerond kunnen eindelijk mijn meubels overkomen – die staan nu al enkele maanden in opslag bij de verhuizer. Ik zal daarna nog best een tijd bezig zijn met schuren, plamuren en schilderen, maar: ik zie het licht (aan het einde van de tunnel)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *