Ik was de enorm vlijtig bezig met de administratieve jaarafsluiting 2017 en ineens – hopla! – was ik klaar. De laatste stukjes gingen veel sneller dan verwacht! Prachtig – en ik gunde mezelf daarna een paar lummeldagen.

Maandag

Vandaag komt er nog niet veel terecht van de boekhoudingplannen, want zoals elke maandag ben ik vooral bezig met het inpakken van de bestellingen. Bovendien moet ik naar de tandarts. Gelukkig is alles ok, maar dankzij m’n aanhoudende tandvleesproblemen mag ik volgende maand wel weer op bezoek bij de mondhygiëniste. Nou ja, in ieder geval geen gaatjes…
’s Avonds maak ik het weekoverzicht van week 3 en pak ik de administratie weer op. Het avondeten kost me nauwelijks tijd, want ik ben alleen thuis en besluit een kom yoghurt met cruesli te eten.

Dinsdag

Als de bestellingen ingepakt zijn, ga ik fanatiek aan de boekhouding. Ik schiet echt lekker op en loop al snel fors voor op de planning. Ook ’s avonds kan ik prima doorwerken, want het eten is opnieuw een makkie: opgewarmde erwtensoep van afgelopen zondag, aangevuld met een uienstokbrood. Prima maaltje!

Woensdag

Zoals altijd op woensdag worden er nieuwe boeken aangevoerd en publiceer ik de top 10. Na de bestellingen geef ik enorm gas en dan ineens ben ik klaar. Helemaal klaar. Ik ben er een beetje beduusd van, want normaal gesproken gaat het allemaal iets minder van een leien dakje. Omdat ik iets langer ben doorgegaan (ik wil het nu ook allemaal af maken) is er weinig tijd voor het avondeten, dus dat wordt een omeletje. Daarna haast ik me naar de tennisbaan om een potje te meppen.

Donderdag

Voor vandaag en de komende dagen stond er nog ruimte gereserveerd in de agenda voor de administratie en dat valt nu dus ineens allemaal vrij. Wat heerlijk! Ik besteed m’n tijd heel nuttig met het toevoegen van nieuwe (én oude) boeken, maar eerlijk gezegd doe ik het wel kalmpjes aan. Het avondeten is een oud lievelingetje: Bill Granger’s ovenschotel met worstjes, aardappel en rozemarijn. Blijft favoriet!

De week van Riejanne 04

Vrijdag

Vandaag breng ik eerst de auto naar de garage voor de APK keuring. Ik weet al dat ik er niet zonder kleerscheuren af kom, want de achterbanden zijn slecht. Dat klopt inderdaad, zo blijkt later. De beide banden moeten worden vervangen, maar er is ook een probleem met de achterklep (die wil namelijk sinds 2 weken niet meer open) en dat blijkt een afkeurpunt. Het probleem zit ‘m in de handgreep en die moet worden besteld. ’s Middags haal ik de auto weer op en maak ik een nieuwe afspraak voor aanstaande dinsdag. Qua werk is het opnieuw een zalige lanterfanterdag….
Voor het avondeten maak ik de boerenkoolpizza uit “Veg!“, maar ik maak ‘m niet-vegetarisch: er gaan spekblokjes door de boerenkool en ik snijd een rookworst in stukjes die als topping dient. Ik vind het heerlijk!

De week van Riejanne 04

Zaterdag

Omdat ik dacht ook dit weekend nog met de administratie (+ BTW-aangifte) bezig te zijn, heb ik totaal geen afspraken in m’n agenda staan. Ik kan dus uitgebreid de tijd nemen voor wat boodschapjes, wandelen met het hondje (waar het weer heel goed mee gaat!) en de wild zwijn goulash die op het menu staat….

De week van Riejanne 04

Zondag

Een kleine herhaling van zaterdag, met als verschil dat ik ’s middags even bij een vriendinnetje langs wip. Tien minuutjes, zo is het plan. Ik ben er ruim anderhalf uur en dan moet ik me ineens gaan haasten om de hartige taart met zuurkool een beetje op tijd uit de oven te krijgen. Haastige spoed is zelden goed…. en dat blijkt helemaal te kloppen, want bij de eerste hap is al duidelijk dat de bodem niet gaar is. Blegh!

De week van Riejanne 04

De aankomende week draait veel minder om cijfertjes en veel meer om mensen. Ik heb een aantal afspraken staan waar ik me erg op verheug, dus ik hoop maar dat alles doorgaat. Volgende week lees je er meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *