Tagliatelle met gerookte zalm en dille

Ken je dat? Dat er iets fout gaat in de keuken en dat je eigenlijk niet snapt waarom? Een cake die instort of een maisbrood dat (ook na de derde poging) niet te eten is (compleet mysterie). En nu dus een saus die om onverklaarbare redenen besloot te gaan schiften.
Toen ik dit pastarecept een tweede keer maakte – volgens mij op precies dezelfde wijze – gebeurde dit niet… Het is me dus nog steeds niet duidelijk waarom de roomsaus in eerste instantie ging schiften – ik kan alleen bedenken dat de temperatuurverschillen te groot waren (dus: de room was te koud ten opzicht van de wijn die op kamertemperatuur was).

Laat dit je echter niet afschrikken! In beide gevallen smaakte deze zalmtagliatelle geweldig! De geschifte saus zag er al een stuk beter uit nadat ik even flink met een garde tekeer was gegaan – en uiteindelijk zag je er in het eindresultaat niets van terug. Gewoon doen dus!

Het recept komt uit het magazine “Boodschappen”, editie 06-2013.
Tagliatelle met gerookte zalm en dille_2

Ingrediënten (4 personen)

geraspte schil van 2 citroenen
200 ml kookroom
200 ml droge witte wijn
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
350 gr tagliatelle
300 gr gerookte zalm, in reepjes
versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de citroenrasp, de room, de wijn en 1 eetlepel dille in een klein pannetje. Laat het nét niet koken, maar rustig ongeveer 10 minuten trekken.
  • Zeef dan de saus, zet de pan terug op het vuur en laat even goed inkoken, tot de saus wat dikker geworden is.
  • Kook in de tussentijd de tagliatelle en laat deze goed uitlekken.
  • Schep de saus en het grootste deel van de zalm door de tagliatelle. Maal er peper over naar smaak en garneer met de resterende zalm en dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *