siciliaanse-couscous

Mijn kleine digitale cameraatje is al een paar maanden aan het kwakkelen. Soms doet-ie het niet, soms opeens wel weer. Op dit moment lijkt het erop dat het apparaat definitief naar z’n grootje is. De foto’s voor onderstaande post zijn daarom genomen met m’n mobiele telefoon. De kwaliteit is allerbelabberdst. Sorry.
Ik ga op zoek naar een nieuwe camera, maar tot die tijd ben ik bang dat jullie het even met deze onscherpe kiekjes moeten doen.

Siciliaanse couscous! Geen idee wat er Siciliaans aan is, maar volgens de Allerhande (want daar komt dit recept uit, om precies te zijn: uit nummer 09-2012) heet het zo. Het is een heerlijk en snel gerecht –
echt iets om te maken als je even weinig tijd of zin hebt.

siciliaanse-couscous_2

Ik zet trouwens niet alleen vraagtekens bij de naam van dit gerecht, maar ook bij de receptuur van AH. In mijn wereld heb je voor couscous altijd de dubbele hoeveelheid water nodig ten opzichte van de hoeveelheid couscous. Voor 250 gr couscous gebruik je dan dus 500 ml water. Volgens Allerhande is die verhouding echter 1:1. Nou, prima als zij dat vinden, ik heb mijn eigen methode gevolgd.

Ingrediënten (bijgerecht, 4 personen)

1 blik gepelde tomaten (400 gr)
ongeveer 500 ml visbouillon (van een blokje)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
250 gr couscous
1 citroen
1 bakje gekookte garnalen (125 gr)
1 bakje platte peterselie (20 gr), fijngesneden

Bereidingswijze

  • Giet de tomaten af en vang het sap uit het blik op in een maatbeker (er komt maar weinig sap uit). Vul het tomatensap aan met visbouillon tot je in totaal 500 ml vocht hebt.
  • Neem een grote pan en verhit hierin op matig-hoog vuur de olijfolie. Fruit de knoflook en de Italiaanse kruiden hier even een paar minuten in.
  • Voeg dan de tomaten en het vocht toe. Breng het geheel aan de kook en prak de tomaten redelijk fijn met behulp van een vork of een pureestamper (werkt heel goed!).
  • Neem de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Leg het deksel op de pan en laat rustig 10 minuten staan.
  • Rasp in de tussentijd de citroen en snijd de vrucht in 4 stukken. Vermeng de citroenrasp met de gesneden peterselie en de garnalen.
  • Voeg dit toe aan de couscous, vermeng goed en breng op smaak met zout en peper. Serveer de kwarten citroen er apart bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *