De koopavondsalade van afgelopen week was een beetje een fantasie-rommeltje. Het was bedoeld om snel klaar te zijn, de restjes uit de koelkast op te ruimen en in ieder geval een beetje eetbaar te zijn – maar het zou geen salade worden die op dit blog zou schitteren. Een gerookte kipfilet die angstaanjagend dicht bij zijn THT-datum kwam, lente-uitjes waarvoor het woord “verlept” een compliment zou zijn en een rode paprika die er 2 weken eerder nog fris uitgezien had. Het plan was om er een Thaise dressing bij te maken, maar de vissaus bleek op en ik had ook geen limoenen in huis. Kortom: zo’n salade waarvan je niet teveel mocht verwachten.

onverwacht-lekker-rijstsalade-met-gerookte-kip-en-mosterddressing_2

De dressing werd uiteindelijk de mosterddressing uit Jamie Oliver’s “The naked chef” en ik had m’n twijfels of zo’n dressing wel bij de andere ingredienten zou passen – maar hé, daarvoor had ik in ieder geval alle spullen in huis. Op de koopavond in de winkel nam ik dus zonder één enkele positieve verwachting een hap en toen… heeee… dat viel niet tegen! Sterker nog: dat was lekker. Het geheim: de gerookte kip, altijd en overal lekker!

Ingrediënten

50 gr (zilvervlies-)rijst
1 rode paprika, in kleine blokjes
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
3 worteltjes, in kleine blokjes
1 gerookte kipfilet, in blokjes
1 eetlepel Dijon-mosterd
1 eetlepel rode wijn-azijn
3 eetlepels olijfolie
zeezout en versgemalen peper

Bereidingswijze

onverwacht-lekker-rijstsalade-met-gerookte-kip-en-mosterddressing

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Vermeng de koude rijst met de paprika, de lente-ui, de wortel en de kipfilet.
  • Schud of roer een dressing van de mosterd, de azijn, de olijfolie en zout en peper. Meng de dressing door de rijstsalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *