Pilav met kip, kidneybonen en prei – zo luidt de titel van dit stukje. En daarmee is ook meteen vrijwel de complete ingrediëntenlijst opgesomd. Dit is nou echt zo’n recept dat heel fijn is om achter de hand te hebben op een dag waarop je weinig tijd en inspiratie hebt. Want ondanks de eenvoud en het beperkte aantal benodigde spulletjes levert dit wel een heel lekker hapje op!

Het is mij trouwens volstrekt onduidelijk of het nou pilav, pilaf of pilau is – je kunt ze waarschijnlijk naar willekeur gebruiken. Feit is wel dat dit rijstgerecht uit het Midden-Oosten verwant is aan risotto – al schuif je dit gewoon in de oven en hoef je niet eindeloos te roeren!

Het recept komt uit Foodies Magazine van januari 2012.

pilav-met-kip-kidneybonen-en-prei

Ingrediënten 4 personen

2 preien, in dunne ringen
1 eetlepel plantaardige olie
500 gr kipfilet, in blokjes
1 theelepel gemalen koriander of korianderzaad
1 theelepel kerrie
200 gr basmatirijst
1 groentebouillonblokje
200 gr kidneybonen (blik, afgespoeld en uitgelekt)
ev. een paar takjes koriander (grofgehakt, had ik niet in huis)
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

pilav-met-kip-kidneybonen-en-prei_2

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Verhit de olie in een grote braadpan (die ook in de oven kan, met deksel) en bak hierin de kip, de prei, de gemalen koriander en het kerriepoeder ongeveer 5 minuten op behoorlijk hoog vuur (goed roeren, anders bakt het snel aan). Voeg de rijst toe en bak deze zo’n 2 minuten mee.
  • Breng 500 ml water aan de kook en laat het bouillonblokje hierin oplossen. Giet de bouillon bij de rijst, doe het deksel op de pan en zet de pan ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Haal de pan uit de oven en schep de kidneybonen en eventueel de koriander door de rijst. Breng de pilav op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *