Heb je wel eens gehoord van Donal Skehan? Hij is Iers, woont in Los Angeles en kookt (en schrijft daar ook over). Erg leuk om te volgen op Instagram, maar ook zijn YouTube-kanaal is super!
Onlangs verscheen voor het eerst een Nederlandse vertaling van één van zijn kookboeken: “Vers” (Nieuw Amsterdam) en daaruit maakte ik dit recept van gevulde zoete aardappel – niet alleen geschikt voor zoete-aardappel #fitgirls, maar voor iedereen die van lekker eten houdt.

Er staan verschillende ideeën voor vullingen in het boek, maar ik koos voor de spinazie-paddenstoelen variant. De hartige vulling contrasteert op hele lekkere wijze met het zoet van de aardappel.

Ingrediënten (4 personen)

Geroosterde zoete aardappel 24 grote zoete aardappelen (ca. 500 gr)
1½ eetlepel koolzaadolie
200 gr gemengde paddenstoelen, in plakjes
1 teentje knoflook, geraspt
150 gr spinazie
flinke hand (blad)peterselie, fijngehakt
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze

  • Schrob de aardappelen goed schoon en schil ze niet. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius en leg de aardappelen in hun geheel op de plaat. Besprenkel ze met een klein beetje olie (½ eetlepel) en rooster ze ongeveer 45 minuten in de oven – als je er met een vork makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar.
  • Bereid in de tussentijd de vulling: verhit de resterende eetlepel koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen op matig-hoog vuur nét gaar. Roer de knoflook, samen met zout en peper naar smaak, erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg dan de blaadjes spinazie toe en roer tot ze geslonken zijn. Doe tenslotte de peterselie erbij en vermeng alles.
  • Als de aardappelen uit de oven komen, kun je ze (in de lengte) met een scherp mes opensnijden. Schep het paddenstoelen-spinazie mengsel erin en serveer direct.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *