frittata-met-mortadella-en-mozzarella

Ook bekend als: omelet met boterhamworst en mozzarella. Alleen klinkt de eerste versie duidelijk beter. En nee, boterhamworst is niet hetzelfde als mortadella, maar het is wel veel eenvoudiger te vinden (en als je het dan vindt, en er blijken pistachenootjes door de mortadella te zitten, dan bedank ik er alsnog voor).

Niet bepaald een hoogdravend recept, maar wel reuze smakelijk en gemakkelijk voor zo’n dag waarop je even wat minder tijd hebt. Je kunt deze frittata beschouwen als een genereus hoofdgerecht voor 1 persoon, maar je kunt ‘m ook in punten snijden en als snack voor 6-8 personen presenteren.

Het recept komt uit “Keuken” van Nigella Lawson (Contact Uitgevers).

Ingrediënten (1 grote frittata)

5 – 6 eieren
125 gr mortadella (of boterhamworst), in grove stukken gehakt
bol verse mozzarella van 125 gr, in grove stukken
1 eetlepel gehakte peterselie of salie
1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
15 gr boter

Bereidingswijze

frittata-met-mortadella-en-mozzarella_2

  • Laat de grill heet worden.
  • Klop de eieren los met de mortadella en de mozzarella. Roer de peterselie/salie erdoor, samen met de Parmezaanse kaas en zout (voorzichtig!) en peper naar smaak.
  • Verhit de boter in een koekenpan, laat de pan heet worden en giet het eimengsel erin. Draai het vuur laag en laat de frittata 5-7 minuten rustig bakken. Roer vooral niet, maar wacht kalm af tot de onderkant gestold en goudgeel is.
  • Zet dan de pan onder de hete grill (of: schuif de omelet op een bord en zet het bord onder de grill) tot de bovenkant ook gestold is (blijf er even bij, dit kan snel gaan). Garneer met de extra peterselie/salie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *