FrappuccinoIedereen die wel eens bij Cook & Book in de winkel is geweest, weet dat er in de Zwanenstraat nóg een geweldige winkel zit: Het Kookeiland. Bij Harm en Marloes kun je terecht voor de meest uiteenlopend keukenartikelen, van simpele deegrollertjes tot ingewikkelde keukenmachines. Het Kookeiland heeft op mij hetzelfde effect als een Aziatische toko: ik word er heel hebberig van!

Om mensen kennis te laten maken met de geweldige apparatuur, maakt Marloes regelmatig heerlijke sapjes van groente en fruit (om de Versapers te demonstreren) of ze gebruikt een blender om bijvoorbeeld deze heerlijke frappuccino in te maken. Heel verslavend op een warme dag!

Voor wie geïnteresseerd is in alle mogelijke soorten koffie (warm of koud): kijk hier eens. Daar staat ook affogato tussen (door mij innig geliefd, maar bijna nooit gegeten/gedronken… een enorm schuldgevoel over de calorieën in het vanille-ijs houdt me meestal tegen).

Frappuccino_2Ingrediënten (½ liter)

200 ml espresso (afgekoeld)
250 ml volle melk
15 flinke ijsklonten
3 eetlepels kristalsuiker

Bereidingswijze

  • Voor dit recept heb je wel een blender met een sterke motor nodig – een minder sterk exemplaar krijgt problemen met het verpulveren van de ijsklonten.
  • De bereiding is eenvoudig: doe alle ingrediënten in een blender en laat het apparaat z’n werk doen tot een gladde vloeistof is verkregen. Serveer direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *