Zand en modder: de verbouwing begint! Verder: cursus Foodjournalistiek trapt af en het Book Meats Wine Lente evenementje.

Maandag

Vandaag gebeurt er veel! Om half 8 staan de bouwvakkers al voor de deur, want we beginnen met de aanbouw van een grote bijkeuken. Er worden direct struiken uit de achtertuin gehaald en stenen verwijderd en dan komt de graafmachine… het gaat nu echt gebeuren! Terwijl zij buiten bezig zijn, stort ik me op het inpakken van de bestellingen. Dat zijn er lekker veel en ik breng een deel ’s morgens al meteen naar het postkantoor: die ene grote bestelling (in een doos die meer dan 20 kg weegt – ik heb een steekwagentje nodig) wil ik graag zo snel mogelijk afleveren.
Halverwege de middag moet ik stoppen met het werk aan de webshop. Ik breng dan de laatste bestellingen weg en rijd naar Amsterdam. Ik heb met een vriendinnetje afgesproken in restaurant ‘The Pool’, waar we een hapje gaan eten (pastaatje, niet bijzonder) voordat de eerste les in onze cursus Foodjournalistiek begint. Deze eerste avond is een beetje een inleiding, met tekst en uitleg over het programma en de opdrachten. Wilbert van de Kamp (Instagram: @ikwilpret) vertelt een boeiend verhaal over zijn werk als foodjournalist (hij schrijft o.a. voor Munchies) en over voedselethiek.
Het is een leuke, lange en vermoeiende dag – en ik vergeet totaal foto’s te maken.
Inslaap-CD: Glen Campbell – Glen Campbell

Dinsdag

En na die lange, leuke en vermoeiende dag komt dus vandaag de terugslag. Ik ben moe en voel me niet lekker. De bouwvakkers lopen veel zand naar binnen en de SEO-werkzaamheden aan de website schieten niet op. De frustratie groeit en uiteindelijk gooi ik de handdoek in de ring: ik haal patat en kroketten en breng de avond zwelgend in zelfmedelijden op de bank door.
Inslaap-CD: John Mayer – Paradise Valley
De week van Riejanne 10 2017

Woensdag

Helaas gaat het vandaag niet heel veel beter. Het regent pijpenstelen en dus lopen de bouwvakkers niet alleen zand naar binnen, maar vooral ook modder. Bovendien wordt vandaag de CV-installatie (op zolder…) vervangen, zodat de troep nu echt overal ligt. Het Centraal Boekhuis presteert het om slechts 2 van de 3 bestelde dozen met boeken af te leveren en de bezorger daarvan wordt op m’n allervriendelijkste blik (not) getrakteerd.
Het plan is om een bulgur-salade te maken met kip en geroosterde pompoen, maar ik vind het geen prettig idee om met eten aan de slag te gaan in de keuken terwijl de bouwvakkers achter me langs lopen. Daarom eet ik vanavond pitabrood met humus en rooster ik de kip en pompoen pas later (om te bewaren tot morgen).
Nog steeds niet helemaal lekker, dus ik zeg m’n tennisafspraak af en ga heel vroeg naar bed.
Inslaap-CD: Jennifer Hudson – JHud

De week van Riejanne 10 2017
Pompoen en kip roosteren voor morgen

Donderdag

Vandaag gaat het beter! Ik ga na de ochtendwandeling met de hond naar Arnhem om m’n nieuwe lenzen te laten controleren. Ik ben er helaas niet erg tevreden over – ik zie veraf heel erg goed, maar heb nu moeite om dichtbij te kunnen lezen. Oma heeft een leesbril nodig! Maar omdat oma dat voorlopig nog vertikt, ga ik het eerst met varifocale lenzen proberen. Over een kleine 2 weken kan ik ze ophalen…
Ik ben net op tijd in huis om de betonwagen in actie te zien: de fundering is gestort! Ik werk de rest van de dag aan bestellingen, maak een paar landingspagina’s om m’n SEO (= Search Engine Optimization, ofwel: hoe kom ik bovenaan bij Google) te verbeteren en voeg nog een paar kookboeken aan de online-collectie toe.
Als avondeten maak ik de geplande bulgur met kip en geroosterde pompoen, maar erg tevreden ben ik er niet over. Met name de pompoen heeft weinig smaak (de bulgur met feta, citroen en munt is wel prima), dus in deze vorm is het recept niet blog-waardig. Overigens: het recept van Donna Hay is waarschijnlijk uitstekend en zijn het mijn eigen aanpassingen die de boel verpesten…
Inslaap-CD: Oasis – Time flies… 1994-2009 (disc 1)

De week van Riejanne 10 2017
Beton!

Vrijdag

Na de ochtendwandeling werk ik een paar uurtjes aan de website en de bestellingen en daarna ga ik lunchen met neefje Gert-Jan (buiten, in het zonnetje!). Als ik weer thuis ben, maak ik nog een paar bestellingen klaar en ga ik de boeken verzamelen die ik morgen mee wil nemen naar het Book Meats Wine Lente-evenement bij Henri Bloem. Op de valreep wordt gelukkig nog de laatste doos boeken afgeleverd – fijn, want daar zitten boeken in die ik mee wil nemen!
Het avondeten is eenvoudig: macaroni met een vlees-groeten-tomatensaus en pijnboompitjes.
Inslaap-CD: Guus Meeuwis – Het beste van Guus Meeuwis

De week van Riejanne 10 2017
Sandwich gerookte zalm bij ‘De Zaak’

Zaterdag

Vandaag begin ik met een ontspannen boswandeling met Djeco. Bij thuiskomst drink ik nog even koffie en dan laad ik alle spullen in de auto en vertrek naar Henri Bloem voor Book Meats Wine Lente. Het kleine event is leuk! Ik spreek verrassend veel mensen die ik nog uit de ‘oude’ winkel ken en het is ongelofelijk leuk om ze weer te zien! Het is een hele goede beslissing geweest om met de fysieke winkel te stoppen, maar ik mis soms wel het directe contact met de klanten. Vandaag fleur ik weer helemaal op!
Aan het einde van de middag, tegen sluitingstijd, proef ik zelf ook even een wijn die open staat: de ‘Sense Cap 2015’ van Capçanes do Montsant uit Spanje – een heerlijk soepel rood wijntje. Ik besluit een doos mee te nemen.
Het is wel duidelijk dat ik het niet meer gewend ben om een hele dag in een winkel te staan en continu mensen te spreken, want ik ben ’s avonds bekaf! Het eten wordt dan ook een simpele bedoening: runderreepjes met krieltjes en doperwten (uit een pot). Ik kijk de finale van ‘Wie is de Mol’ (Thomas! Wie had dát gedacht?), lees op Twitter over de Turkijerel (die eerder vandaag compleet aan me voorbij was gegaan) en ga op tijd slapen.
Inslaap-CD: Pearl Jam – Ten

De week van Riejanne 10 2017
Snoepwinkel

Zondag

Hoewel ik eigenlijk zou moeten schilderen, besluit ik om vandaag een rustige dag te nemen. Ik maak een hele lange boswandeling en ga dan een paar uurtjes werken (administratie). Aan het begin van de middag komt een vriendinnetje even langs om het huis in z’n huidige chaotische staat te bekijken en ik eet te veel paaseitjes…
’s Avonds ga ik met vrienden eten in ‘De Gezelligheid’ in Leusden. Het is al bijna donker als ik er aan kom, maar het uitzicht over de Leusderheide is fantastisch en er is een groot terras – echt een plek om in de zomer nog een keer naar terug te gaan. Het eten is prima, het gezelschap als vanouds reuze gezellig – kortom: topavond!
Inslaap-CD: Crowded House – Recurring dream

De week van Riejanne 10 2017
Zalm + roodbaars

Volgende week is het heel rustig. Dat vind ik wel fijn, want ik raak al gestressed genoeg van de troep in en om het huis. Ik kan slecht tegen rommel en erger me dus al weken aan alle dozen met kookboeken die her en der staan. Nu de verbouwing is begonnen is het ook buiten een rommeltje en vooral: dat zand! Overal… Hopelijk wen ik er een beetje aan, want de verbouwing duurt nog zo’n 7 weken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *