Het gaat gelukkig een stuk beter met het hondenruggetje! Verder werk ik gewoon vrolijk door, tennis een beetje, ga een beetje uit eten – een ‘kabbelend’ weekje.

Maandag

Ik ben vandaag de hele dag thuis en verzend de bestellingen, werk aan blogposten, zoek wat dingetjes uit en publiceer het weekoverzicht van week 28. Omdat er weer wat warme dagen aankomen en ik dan altijd de koelkast zo leeg mogelijk wil hebben, kook ik vanavond met wat spulletjes die op moeten. Ik maak kipfilets (die ik bak tussen 2 velletjes met kruiden – dat is verrassend lekker), volkorenpasta met pesto en een salade. Niet bijzonder, maar prima! Aan het einde van de middag word ik gebeld door de dierenarts en we bespreken Djeco’s voortgang. Conclusie: pijnstillers langzaam afbouwen, goed in de gaten houden, nog steeds kalm aan doen.

De week van Riejanne 29
Kip, pasta en salade

Dinsdag

’s Morgens werk ik vanuit het makelaarskantoor van m’n neefje. Ik heb dat wel eens vaker uitgelegd: zijn kantoor is vlak bij mijn huis en soms ga ik (mét hond, natuurlijk) daar zitten werken. We werken beiden veel alleen en het is gewoon gezellig. ’s Middags ben ik thuis en ga ik verder met de bestellingen en het voorbereiden van nieuw verschenen boeken die morgen binnenkomen. Ik publiceer het blog over de surf ’n turf salade met gegrilde groenten.
Het avondeten verdient die naam niet: pitabroodjes met hummus. En later op de avond een mini-Magnum Double Peanutbutter als toetje… héél gevaarlijk lekker!

De week van Riejanne 29
Inmiddels is de doos bijna leeg.. (en excuses voor de bewogen foto!)

Woensdag

Vandaag worden er weer nieuwe boeken afgeleverd en ik zet er een paar online. Het lukt me niet om alles af te krijgen, want ik heb onverwacht veel bestellingen (dank!) en bovendien krijg ik ’s middags bijna een hartverzakking: er wordt een upgrade doorgevoerd in WordPress / WooCommerce (zeg maar ‘de achterkant’ van de shop en site) en dat gaat niet helemaal goed… Gelukkig zijn aan het einde van de middag alle merkwaardige dingetjes weer gecorrigeerd. Vandaag online: het blog over de geweldige citruskip met broccoli-parelcouscous.
Omdat het bloedheet is heb ik totaal geen zin om te koken – en ik haal shoarma.

Donderdag

Opnieuw een dagje met lekker veel bestellingen! Daar ben ik dus een deel van de dag zoet mee en verder publiceer ik de blogpost over de pasta met salsiccia en tomatensaus én het weekoverzicht van de nieuwe boeken. ’s Avonds zit ik bij de kapper en pas als ik rond half 9 weer thuis ben eet ik even een broodje.

Vrijdag

Ik begin de dag vroeg en zit om 7 uur al achter m’n laptop. Maar: om 9 uur ga ik een uurtje tennissen – als de temperaturen nog aangenaam zijn. De rest van de dag verwerk ik bestellingen, sleutel ik aan wat blogs en overleg ik met mijn internetbureau over de kleine aanpassingen die we de komende weken gaan doorvoeren. Op de site vandaag: de megagrote gehaktsaucijs van Matt Preston.
’s Avonds maak ik een gerechtje met runderrolletjes, gesmoorde paprika en polenta en dat valt goed in de smaak.

De week van Riejanne 29
De runderrolletjes met paprikastoof en polenta

Zaterdag

Na het (korte) ochtendwandelingetje ga ik direct aan de slag in de keuken. Op de planning staat mandarijn-tijmsorbet. Dit is de eerste keer dat ik zelf ijs maak en ik ben héél benieuwd of het experiment slaagt. Tussen de midden bak ik de overgebleven polenta (die ik in een dunne laag in een schaal in de koelkast heb bewaard) in roomboter… mjam! Verder zit ik een aantal uren achter de laptop om de administratie te doen, maar ik maak ook tijd om met een boek in de tuin te gaan lezen.
’s Avonds ga ik met een vriendinnetje eten bij restaurant “Bomenpark” in Heesch. Prachtig uitzicht over het water en het 5-gangenverrassingsmenu is heerlijk: vooral de tataki van ossenhaas met sojaparels en zoetzure groenten… wow!
Op weg naar huis zit het niet mee: ik sta een uur in de file op de A12/A50 – not amused.

De week van Riejanne 29
Voorbereidingingen voor het mandarijn-tijm-sorbetijs

Zondag

’s Ochtends rijd ik met de hond naar de Loenermark: voor het eerst in twee weken gaan we weer een ‘echte’ wandeling maken. Weliswaar kort (2 km), maar een regelrechte test om te zien hoe het nu gaat met het herniaruggetje. Het gaat goed! Waarschijnlijk hebben we de hernia vroeg ontdekt en komt het allemaal goed – maar de komende weken doen we geen gekke dingen en zijn lange wandelingen nog uit den boze.
Thuis kruip ik weer achter m’n laptop. Ik maak de administratie af, doe daarna de BTW-aangifte en verzorg nog een paar kleine klusjes. Dan is het klaar en besluit ik dat ik de rest van de dag mag luieren. En dat doe ik dan ook, met de uitzondering dat ik me nog behoorlijk druk voor het avondeten: moussaka.

De week van Riejanne 29
I – hartje – Matt Preston
De week van Riejanne 29
Rara, waar ben ik?
De week van Riejanne 29
Moussaka

Volgende week is het een opnieuw een rustige week en ga ik verder met mijn voornemen om een zomertempo aan te houden!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *