De verbouwing is (bijna) achter de rug! Hoera! Dat betekent dat nu de nadruk komt te liggen op 2 dingen: het huis op orde krijgen (want de meeste spullen zijn wel uit de verhuisdozen, maar waar zet ik het allemaal neer?) en vooral gas geven bij Cook & Book.

Maandag

Vroeg uit de veren! Er ligt een behoorlijk aantal bestellingen op me te wachten en die wil ik ’s ochtends direct inpakken. Dat blijkt een verstandige zet, want als later de klusjesman komt ben ik continu in de weer met aangeven waar de lampen moeten komen en waar (en hoe hoog) de schilderijen moeten hangen. Ondertussen is ook de schilder aanwezig om de laatste dingen af te werken. Tussen de bedrijven door publiceer ik het weekoverzicht.
Aan het einde van de middag rijd ik naar Amsterdam voor de wekelijkse cursusbijeenkomst. Vanavond zijn Tal Maes (over receptontwikkeling en -schrijven) en Claartje Lindhout (over styling) over styling te gast. We hebben nu nog maar 3 weken te gaan! Hoewel ik eigenlijk helemaal geen tijd voor de cursus heb, vind ik het superleuk en zal ik zeker ook de gezellige groep gaan missen.
Inslaap-CD: Jamie Lawson – Jamie Lawson

De week van Riejanne 18 2017
Bij ‘The Pool’: TSH salade

Dinsdag

Hoewel ik heel veel dingen te doen heb voor de website, besluit ik ook tijd te maken voor zaken in huis. Alles staat nog schots en scheef door elkaar en er moet nog veel opgeruimd worden (want de klusjesman heeft veel dingen geregeld, maar ook veel troep gemaakt). Uiteraard verwerk ik eerst de bestellingen en maak ik een blogpost over een snelle bolognesesaus met salami en balsamico. Daarna ga ik opruimen en stofzuigen.
’s Middags komt de aannemer voor de oplevering en hij neemt direct mensen mee om de laatste puntjes op te lossen. Ik zit er tussenin met m’n laptop en bereid al wat nieuwe boeken (die ik morgen binnen krijg) voor. Het avondeten bestaat uit… shoarma.
’s Avonds doe ik boodschappen en neem ik aantal enorm zware dozen (gevuld met papier) mee. De papiercontainer thuis zit bomvol en ik wil zo snel mogelijk alles weg hebben. Bij de supermarkt staat een papiercontainer en daar gaat alles in (maar hallo Jumbo, kan dat gat wat groter?!). Als ik thuiskom plof ik op de bank, maar niet voor lang: er moet nog een kast op de zolderkamer uit elkaar gehaald worden en naar beneden worden gesleept… en morgen wacht er nóg een kast!
Inslaap-CD: Split Enz – Spellbound

Woensdag

Om half 8 staan de bouwvakkers er al weer en dus loop ik ook vroeg met Djeco in het bos. De heren hebben nog maar een paar uurtjes werk en daarna zijn ze klaar! Nu moet alleen de loodgieter nog een paar dingetjes doen en dan zet ik definitief een punt achter deze verbouwing! Ik werk lekker de hele dag aan de website, publiceer alvast een paar nieuwe boeken en maak de nieuwste top 10 klaar.
’s Avonds ga ik tennissen en als ik daarvan terug ben wacht de 2e kast op de zolder op me. Pfff…. wát een gesjouw!
Inslaap-CD: Alicia Keys – The diary of Alicia Keys

Donderdag

Na een vroege ochtendwandeling vertrek ik naar Arnhem. Daar heb ik de laatste controle van m’n lenzen (nu helemaal blij mee) en ik loop even de stad in om kaas te halen bij Chris van Dee. Vervolgens ga ik even bijkletsen (koffie drinken) bij m’n voormalige buurvrouw Marloes van Het Kookeiland. Bovendien: het is leuk om te zien dat ‘mijn’ oude winkelpand eindelijk weer verhuurd is, maar – en ik zou hier heel graag iets positiefs willen zeggen – erg enthousiast kan ik niet worden. ‘nough said.
Vervolgens ga ik door naar De Buutplek in Arnhem-Zuid, waar ik een doos nieuwe boeken naar toe breng. Het was al weer even geleden, maar vanaf nu ga ik daar weer elke maand heen om de collectie van nieuwe boeken te voorzien. Ook hier blijf ik even hangen voor een praatje en een kop koffie…
’s Middags werk ik thuis verder aan de bestellingen en de publicatie van nieuwe boeken en aan het einde van de middag – ze staan dan allemaal online – plaats ik het wekelijkse overzicht. De loodgieter installeert intussen de wasbak in de bijkeuken, maar hij komt een andere dag terug om de lekkende radiator te repareren. Nog niet helemaal klaar dus.
Na mijn dagelijkse bezoekje aan het postkantoor ga ik koken. Ik maak een favoriet gerecht: Oosterse groenten met rundergehakt uit “Wat eten we vandaag?” van Susan Aretz. Daarna ben ik paar uur zoet op zolder: er is ruimte vrij gekomen door de afgevoerde kasten en dat betekent dat ik de inrichting van de slaapkamer kan veranderen.
Inslaap-CD: Sheryl Crow – Tuesday night music club

De week van Riejanne 18 2017
Favoriet in Casa Cook & Book

Vrijdag

Ik wandel elke ochtend met de hond in het bos en dan zie je met enige regelmaat wilde zwijnen (heb ik al eens verteld dat Djeco vorig jaar achtervolgd werd door een chagrijnig mannetjesexemplaar?). Vandaag win ik de hoofdprijs: op korte afstand zie ik 3 volwassen zwijnen (vrouwtjes) en er rennen minstens 11 kleintjes rond. Ik kon niet snel genoeg tellen, dus misschien waren het er wel 12 of 13…
Omdat ik gisteren de halve dag heb lopen lanterfanteren, moet er vandaag even serieus doorgewerkt worden! Dat doe ik dan ook en daarna ga ik vlijtig verder met m’n opdrachten voor de cursus Foodjournalistiek (interview + blogpost).
’s Avonds maak ik nasi goreng met satésaus en daarna komen m’n zus en zwager even langs om het huis te bekijken nu de verbouwing eindelijk écht voorbij is.
Inslaap-CD: –
De week van Riejanne 18 2017

Zaterdag

Na de ochtendwandeling (geen varkens) controleer ik voor de laatste keer het uitgeschreven interview en de blogpost en daarna verstuur ik ze. De blogpost komt direct online: het is het eerste deel uit een nieuwe serie, waarin ik kookboeken uit m’n privécollectie in het zonnetje zet. Ik kies dan met name minder bekende boeken (meestal niet meer in de handel). Hopelijk vinden jullie het leuk!
De rest van de dag rommel ik een beetje aan: boodschappen, laatste spullen in de woonkamer op z’n plek zetten, nog even werken.
’s Avonds maak ik een grote schaal met geroosterde groenten. Als ik veel restjes heb liggen (in dit geval: aardappel, zoete aardappel, lente-ui, wortel en paprika) rooster ik ze in de oven (met zout, peper, oregano en olijfolie). Het laatste kwartier doe ik er dan bijvoorbeeld plakjes rauwe ham, of blokjes salami of chorizo bij en verkruimel ik een plak feta over de groenten. Lekker, hoor!
Inslaap-CD: Justin Timberlake – Justified

Zondag

Vandaag heb ik grote plannen! Na de ochtendwandeling (2 volwassen vrouwtjes, 2 biggetjes) kruip ik achter m’n laptop. Ik heb de laatste weken zó veel achterstand opgelopen, daar ben ik nog wel even zoet mee. Later maak ik een speciale pagina voor Moederdag en ik wijd er ook een nieuwsbrief aan. Trouwens, wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur me dan even een berichtje. Ik spam niet, hoor – dit was pas de derde nieuwsbrief in 2017!
Tussendoor ben ik actief in de keuken: ik bak ABC-muffins (recept volgt) en ’s avonds maak ik yaki udon (volgt ook nog).
Inslaap-CD: John Mayer – Heavier things

De week van Riejanne 18 2017
Ingrediënt voor de muffins

Volgende week ga ik verder met het inhalen van m’n achterstand bij Cook & Book. Er staan al zó veel boeken in concept klaar (665, om precies te zijn) en die wil ik nu snel publiceren! Nu de verbouwing achter de rug is, zou dat op korte termijn moeten lukken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *