Welkom bij een nieuwe serie op het Cook & Book-blog! In “Het verhaal van het kookboek” duik ik in mijn privécollectie en zet ik telkens een boek in het zonnetje. Het allereerste boek dat ik hiervoor heb uitgekozen is “American Pie” van Pascale Le Draoulec.

Het boek is verschenen in 2003 (bij uitgeverij Perennial, ISBN 97800 6095 7322) en in datzelfde jaar kocht ik het voor $ 12,95 toen ik voor mijn werk in Portland (Oregon) was. Ik las het pas een half jaar later, in de lente van 2004 en ik heb het opnieuw gelezen in 2008.

Roadtrip met BettyHet verhaal van het kookboek American Pie

Pascale Le Draoulec maakt in “American Pie” een jaloersmakende reis door de Verenigde Staten. In haar oude Volvo (met de heerlijke naam Betty) gaat ze op zoek naar de lekkerste pie die er is.
Ze ontdekt al snel dat alleen het noemen van het woord ‘pie’ bij mensen een grote glimlach ontlokt. Ze eet eindeloos veel pie; in restaurants, maar ook bij mensen thuis. De mensen, hun taart, hun verhaal en hun recept staan in dit boek. Lemon meringue pie, pumpkin pie, apple-blueberry pie, cherry pie – you name it.

Serieuze pies

Ik weet nog heel goed dat ik dit boek (twee keer!) met een grijns van oor tot oor gelezen heb. Sommigen raken misschien op een gegeven moment verveeld (hé, weer een pie recept), maar ik heb er van genoten. Merkwaardig genoeg heb ik er nooit iets uit gebakken, maar op dit moment jeuken m’n vingers om dit wél te gaan doen (en om het boek voor een derde keer te lezen)!
In dit geweldige boek, waarin alleen die pies serieus worden genomen, begint elk hoofdstuk met een spreuk of gezegde, en één daarvan wil ik jullie tot slot niet onthouden: 😉

When you walk, just walk. When you eat, just eat
Buddha

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *