Week 10 staat in het teken van: veel nieuwe boeken toevoegen, een verjaardagsfeestje van een 91-jarige, de aanleg van een moestuintje – en een hoop zelfmedelijden.

Maandag

De dag draait grotendeels om het inpakken van bestellingen. Aan het einde van de middag maak ik het weekoverzicht en dat publiceer ik ook direct. Daarna begin ik met het toevoegen van boeken voor KyNotes – het platform van vriendinnetje Kyonne waarop ze zich bezighoudt met personalized nutrition & health. Daar zit een lijst met bronnen bij, die verwijzen naar de webshop van Cook & Book. Een flink aantal boeken in die lijst heb ik wel op voorraad, maar staat nog niet online – en daar gaat verandering in komen.

Dinsdag

Na de bestellingen schrijf ik de blogpost over de risotto met pesto en rucola. Daarna ga ik weer verder met de boeken voor KyNotes en bovendien bereid ik de nieuw verschenen kookboeken (die morgen worden afgeleverd) voor. Ik werk nog een uurtje aan de administratie van februari en daarna maak ik een oude favoriet: Bill Granger’s Italiaanse worstjes met rozemarijn en aardappelen.

De week van Riejanne 10

Woensdag

De boeken zijn er lekker vroeg! Perfect, snel uitpakken en aan de slag met het toevoegen van de nieuwe titels. Al vordert dat niet zo goed, omdat er vandaag veel orders binnenkomen – fijn….! Ik publiceer uiteraard de top 10, maar verder kom ik niet echt aan andere dingen toe. Voor het avondeten maak ik aardappelpizza met ui en rozemarijn. ’s Avonds kan ik nog even doorwerken, omdat de tennismaatjes allemaal in de ziekenboeg liggen.

De week van Riejanne 10

Donderdag

Een rommelige dag. De poetsmevrouw is er, er loopt een monteur rond voor het onderhoud van de CV-installatie, ik ben een tijdje op pad voor wat boodschappen – en tussendoor kom ik er maar niet lekker in. Natuurlijk verzorg ik de bestellingen en ik probeer ook zo veel mogelijk nieuwe boeken toe te voegen, maar eigenlijk schiet ik vandaag niet erg op.

’s Avonds duik ik de keuken in om een (voor mijn doen) ongebruikelijk recept te maken: bananen-koffie power bites. Zo’n enorm fitgirl-recept zonder toegevoegde suikers, maar gezien de aanwezigheid van koffie en cacao denk ik dat (zelfs) ik dit wel lekker zal vinden. Nou…. reken er maar niet op dat het recept ooit op het Cook & Book-blog verschijnt. Mijn gedachten over deze power bites: ze zouden enorm zijn opgevrolijkt van een flinke schep suiker. Achteraf snap ik eigenlijk ook niet wat me bezielde. Ik heb helemaal niets met dit soort eten (weet je nog wat ik van de vegan bars vond?) en ik heb besloten om me maar weer gewoon bij m’n vaste mantra te houden: álles (dus ook suikers), maar wel met mate (…).

De week van Riejanne 10

Vrijdag

Vandaag zit ik er weer lekker in en ga ik verder met de bestellingen en de nieuwe boeken. In de loop van de dag publiceer ik het nieuwe overzicht. Ik stop op tijd, want  de overbuurvrouw wordt 91 (!) en geeft een feestje. Een heel gezellig feestje, met een erg lekker buffet. Lekkere wijntjes ook – en ik hoef niet eens te rijden. En voor de duidelijkheid: dat feestje was in een restaurant in het dorp. De buurvrouw woont dan nog wel steeds zelfstandig (met de nodige hulp), maar ze is zo verstandig om vandaag alles uit te besteden.

Zaterdag

Na de ochtendwandeling met Djeco trek ik een oude spijkerbroek aan, stroop de mouwen op en ga aan de slag met wat-de-moestuin-moet-worden. Correctie: moestuinTJE, want we hebben het hier over een paar vierkante meters. Die wel helemaal vol staan met troep en oude tegels. Ik loop dus de hele ochtend te sjouwen (nee lekker, die grindtegels) en ’s middags ga ik de vrijgekomen 5 m2 omspitten. Waarbij ik grote en diepe wortels van oude planten en struiken mag uitgraven, waardoor ik uiteindelijk ruim 2 uur bezig ben met dat stukje postzegel.

Als ik eindelijk klaar ben, is het half 5 en protesteert elke spier – zelfs een warme douche maakt dat niet beter. Ik voel me bejaard en ben bekaf. Met zoveel zelfmedelijden kun je onmogelijk koken, dus we halen patat. De enige activiteit die ik nog onderneem, is het bekijken van de finale van ‘Wie is de mol?’ (ik had toch al gezegd dat Jan de mol was?) en daarna strompel ik naar m’n bedje.

De week van Riejanne 10
Moestuin zaterdagmorgen
De week van Riejanne 10
Moestuin zondagmiddag

Zondag

Vanochtend ga ik nog heel even verder in m’n moestuintje. Dat stelt niet veel meer voor, want ik moet alleen de boel een beetje aanharken en er wat moestuingrond over verdelen. Gisteren was ik dusdanig afgepeigerd dat ik het niet zag zitten om nog 3 40-liter zakken uit de auto te tillen. Ik had er de kracht niet meer voor, zou Geer zeggen. De rest van de ochtend doe ik een paar huishoudelijke klussen en dan vind ik het wel genoeg. Ik hang een beetje op de bank, maar maak me nog wel druk voor het avondeten: tomaten-pesto tatin met de laatste wildzwijn koteletten uit de vriezer en doperwtjes.

De week van Riejanne 10

Over een week wil ik de eerste zaadjes gaan planten in m’n moestuintje en verder heb ik een paar afspraken in de agenda staan. Je leest er volgende keer meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *