K-k-k-k-koud! Ik vind het deze week niet altijd erg fijn om met Djeco te gaan wandelen. Het hondje heeft geen last van de kou, maar ik wel! M’n tennisavond gaat niet door, de CV valt uit, maar dan opeens… is het lente!

Maandag

Het is een maandag zoals elke maandag: lang bezig met bestellingen en daarna is het weekoverzicht aan de beurt. Ik krijg het niet helemaal af, omdat ik nogal uitgebreide kookplannen heb – althans, voor een maandag. Ik maak namelijk gestoofde kip in spinazie-pindasaus en daar ben ik best even zoet mee. Maar het resultaat is heerlijk!

Dinsdag

Na de bestellingen maak ik eerst het weekoverzicht af en daarna begin ik met het voorbereiden van de nieuwe boeken. Ik stop iets eerder dan normaal, want ik heb de nodige plannen in Arnhem. Eerst ga ik naar de opticien voor lenscontrole, daarna geef ik boeken af bij Bakkerij Tom van Otterloo en vervolgens haal ik boeken op bij Slagerij Putman (waar ik ook meteen een paar rookworsten meeneem). Op weg naar mijn afspraak geef ik nog boeken af bij een ‘oude’ klant uit de winkel en daarna ga ik – samen met vriendinnetje Kyonne – heerlijk eten bij onze favoriete hang out ‘Graaf Otto‘. Chef Ronald legt ons enorm in de watten – het is een topavond!
Buiten is het beginnen te sneeuwen en – je weet het wellicht – ik ben geen held op gladde wegen. Gelukkig blijkt de sneeuwval heel plaatselijk: ik ben amper Arnhem uit en er is geen vlokje meer te bekennen.

De week van Riejanne 09

Woensdag

De nieuwe boeken worden al vroeg bezorgd, dus daar kan ik ook op tijd mee aan de gang. Aan het einde van de middag combineer ik mijn dagelijkse tripje naar het postkantoor met het ophalen van de boodschappen. ’s Avonds kan ik nog even doorwerken, want mijn tennisavond gaat niet door (gevoelstemperatuur -16°C… ik trek de grens bij -10°) en het avondeten is ook een makkie: de restanten van de pindasaus-kip.

Donderdag

Vandaag ben ik het grootste deel van de dag bezig met het toevoegen van nieuwe boeken. Ik had het plan om vanavond wat boodschapjes te gaan doen in de Arnhemse binnenstad, maar het is me veel te koud en ik blijf thuis… Omdat ik ook gepland had om in de stad even snel een hapje te eten, heb ik voor vanavond eigenlijk niets in huis en dus val ik maar weer eens terug op een oude favoriete combinatie: pitabroodjes met (pompoen)hummus.

Vrijdag

De dag begint fris. De CV-installatie is ’s nachts uitgevallen (in de koudste nacht van het jaar, je verzint het niet) en dat is onaangename verrassing om kwart over zes. Gelukkig is het probleem snel duidelijk (te weinig water) en kan het ook snel verholpen worden. Toch duurt het nog wel even tot de woonkamer weer een beetje aangenaam op temperatuur is.
Ik leg de laatste hand aan de nieuwe boeken en in de loop van de dag publiceer ik het overzicht. Ik neem een kijkje in het nieuwe huis van m’n broer om te zien hoe het met het klussen en het verven gaat (kort samengevat: heel goed!) en daarna ga ik eindelijk weer eens fatsoenlijk koken: risotto met pesto en rucola. Top!

De week van Riejanne 09

Zaterdag

Na de ochtendwandeling wacht mij de hel: IKEA. Maar hé, het is nodig want er moeten lampen uitgezocht worden en ik wil daar best m’n mening over geven. Gelukkig verloopt het allemaal heel goed en sta ik weer buiten voor de grote menigte komt. Nog even snel langs de Makro en dan is het alweer tijd voor de volgende wandeling met de hond (de teller staat op dit moment van de dag al op ruim 13.000 passen). De rest van de middag duik ik met de kranten en een pot thee op de bank. Voor het avondeten maak ik enchilada’s met rode kool en appel (dat klinkt als een krankzinnig idee, maar het is heel erg lekker). ’s Avonds ga ik naar een verjaardag en daar blijf ik veel te lang hangen – maar als ik thuiskom ga ik tóch nog ‘Wie is de mol’ kijken. Al vanaf dag 1 is Jan ‘mijn’ mol – en pas op: ik krijg gelijk!

De week van Riejanne 09

Zondag

’s Morgens ga ik met het hondje wandelen op de Loenermark. Daarna werk ik een paar uurtjes, bak een sodabrood – en verder doe ik niks meer. Oh toch: ik maak kip tikka masala, waarbij ik het originele recept flink aanpas. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen….

De week van Riejanne 09

De aankomende week heb ik het plan om weer flink wat boeken te gaan toevoegen aan de webshop. Verder heb ik een verjaardagfeestje van een 91-jarige (!) en wil ik serieus aan de gang met mijn moestuinplannen. Je leest er volgende keer meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *