Het is best een relaxte week, met lange lunchpauzes en lange wandelingen…

Maandag

Omdat ik tussen de middag naar het schaatsen op de Olympische Spelen wil kijken, begin ik vandaag wat vroeger. Dat doe ik (vrijwel) elke dag tijdens de OS en dat bevalt me goed. Rond het middaguur heb ik al een hoop gedaan en kan ik zonder schuldgevoel een lange lunchpauze nemen. Ik verzorg vandaag uiteraard de bestellingen, maak een kort fotoverslag voor het weekoverzicht en bereid de blogpost over de grapefruitcake voor. Het avondeten bestaat uit de kliekjes van zondag: wild zwijn in ketjap en rode wijn en rode kool.

Dinsdag

Vandaag is er geen schaatsen, dus: geen lange middagpauze! Geen punt, zo kan ik grapefruitcake-post afmaken en publiceren, plaats ik een aantal nieuwe boeken op de site en maak ik al een eerste begin met de nieuw verschenen boeken (die morgen binnen gaan komen). Als ik aan het einde van de middag mijn boodschappen ophaal bij de Jumbo, blijkt er een technische storing te zijn. Lang verhaal kort: ruim een half uur bibberen in de kou, niet kunnen afrekenen (en dat kan ook niet gewoon binnen in de winkel, want dat mag niet van het systeem – how about een beetje flexibiliteit?) en uiteindelijk dan tóch met de betaalde boodschappen naar huis kunnen. Maar dan wel met een chagrijnig hoofd en nul zin om nog te koken. Chinese loempia it is….

Woensdag

De nieuwe boeken arriveren al vroeg (fijn!), dus daar ga ik direct mee aan de slag. Verder publiceer ik vandaag de nieuwe top 10 en bovendien maak ik een nieuwe pagina over verwarmende soepen. Voor het avondeten maak ik een recept uit “Wat eten we vandaag?“: Oosterse groenten met rundergehakt. ’s Avonds ga ik tennissen.

De week van Riejanne 08

Donderdag

Ik begin de dag met de bestellingen en daarna publiceer ik de soeppagina. Tussen de middag maak ik een warme lunch met wat boontjes (nog over van gisteravond) en mihoen. Daarna werk ik nog even verder, maar ik moet al op tijd stoppen om naar een afspraak te gaan. Direct daarna rijd ik naar Arnhem en mag ik een paar uurtjes relaxen bij de kapper. Als ik rond half 8 thuis kom, maak ik het me makkelijk: afbakpitabroodjes en pompoenhummus.

De week van Riejanne 08

Vrijdag

Aan het einde van de ochtendwandeling met de hond wip ik even langs bij het nieuwe huis van m’n broer om een kijkje te nemen. Het is nog lang niet klaar, maar het wordt heel mooi! Daarna ga ik snel aan het werk: bestellingen klaar maken en de laatste hand leggen aan de publicatie van de nieuwe boeken. Dat lukt, en dus kan ik een overzicht hiervan plaatsen. ’s Avonds maak ik een hartige taart met gekarameliseerde ui en geitenkaas. Dat is een vegetarisch gerecht, maar in mijn koelkast liggen nog reepjes ham en die strooi ik eroverheen. Daarna klets ik nog bij met vriendinnetje M. in de Verenigde Staten (die op het punt staat om het ijskoude Portland een paar dagen te verruilen voor het warme San Diego).

De week van Riejanne 08

Zaterdag

Een dag vol wandelingen in de zonnige vrieskou, nog een paar bestellingen naar het postkantoor brengen, schaatsen kijken op tv en – oh ja – een belastingaangifte. Je kunt het lang voor je uitschuiven en het helpt enorm als je gebruik kunt maken van de uitstelregeling, maar de fiscus wacht onvermijdelijk een keer op je… Het gaat gelukkig allemaal behoorlijk vlot en ik hoef me dan verder ook niet te haasten om op tijd in Arnhem te staan waar ik ga eten met vriend T. Topavond!

Zondag

Op tijd uit de veren om een lange wandeling te maken op de Empese & Tondense Heide. Gek hoor, dit is maar 10 minuten rijden en ik ben er nog nooit geweest… Maar wat is het er mooi! Djeco is totaal uitgelaten en rent zich helemaal suf. Alleen dit pad over het (deels bevroren) water vindt hij erg griezelig… Later controleer ik nog een keer de belastingaangifte, bak een sodabrood en doe ik wat kleine dingetjes voor Cook & Book. Voor het avondeten maak ik een pittige chili con carne, exact wat ik nodig heb op deze koude dag!

De week van Riejanne 08

De week van Riejanne 08

De week van Riejanne 08

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *