Een nieuw jaar! Zonder goede voornemens, want daar komt toch nooit iets van terecht. Ik hoop dat het een mooi jaar wordt – na een absoluut waardeloos 2016 en 2017 zou ik dat wel waarderen.

Maandag (Nieuwjaarsdag)

Een lekker lui dagje, maar ik ben wel vroeg uit de veren. Na een – voor het hondje – angstaanjagende Oudejaarsavond wandelen we alweer vroeg in het bos en genieten van het feit dat het er stil is. Verder rommel ik een beetje aan, lees wat, kijk tv – en klap m’n laptop niet open. Voor het avondeten maak ik honing-sojakip, waarvoor ik de kip ’s morgens al in de marinade heb gezet.

Dinsdag

Aan de slag in 2018! Nou ja… pas vanaf de middag, want ’s morgens speur ik op een meubelboulevard naar een mooie bank. Niet voor mezelf, helaas – en da’s echt zonde, want ik ben helemaal verliefd op de bank die het uiteindelijk wordt. ’s Middags ben ik dan dus gewoon aan het werk en gaan de eerste bestellingen van dit jaar de deur uit. Het avondeten bestaat uit de restanten van de kip (met rijst) van gisteren en daarna hang ik lange tijd aan de telefoon om bij te kletsen met diverse vriendinnen.

Woensdag

Ik ben lekker aan het werk, maar maak me nog niet ál te druk – deze week houd ik een beetje vakantie. Aan het einde van de middag regen ik totaal nat als ik naar het postkantoor ga en de boodschappen bij de supermarkt ophaal: het stormt vandaag en mijn tennisafspraak valt dan ook in het water. Het eten heel eenvoudig en snel: tortellini carbonara met een salade.

De week van Riejanne 01

Donderdag

Een dag vol kleine klusjes, bestellingen en emails. Het avondeten is een buitengewoon luie aangelegenheid: nacho’s – die heel goed smaken, maar waarvan ik natuurlijk vergeet een foto te maken.

Vrijdag

Opnieuw allerlei ditjes en datjes voor Cook & Book, maar tussendoor regel ik ook nog een paar zaken (statafels, bestelling bij de bakker) voor een gecombineerde house warming / nieuwjaarsborrel die ik zondag ga geven. Voor het avondeten maak ik een grote pan nasi goreng – mét satésaus!

De week van Riejanne 01

Zaterdag

Na de ochtendwandeling met de hond ga ik het dorp in en haal ik de laatste boodschappen in huis. Als ik nét terug ben worden de statafels al gebracht, dus da’s mooi op tijd. Trouwens, even over het hondje: hij herstelt waanzinnig goed van zijn verwondingen (begin december is hij ernstig gewond geraakt toen hij werd gebeten door een andere hond), maar helaas is hij al een paar weken aan het sukkelen met bijwerkingen van de pijnmedicatie. Gelukkig gaat het nu beter en de pijnmedicatie is inmiddels sterk afgebouwd (in de loop van volgende week wil ik er helemaal mee stoppen), dus ik hoop dat de problemen snel voorbij zijn.
Aan het einde van de ochtend tref ik voorbereidingen voor een slowcookergerecht: Chinees bereide kip met paksoi en mie. Het staat ruim 6 uur heel zachtjes te garen en het blijkt uiteindelijk heerlijk te zijn! ’s Middags maak ik een paar dingen klaar voor morgen (rode pesto, yoghurt-harissadip en tomaten-basilicumboter).

De week van Riejanne 01

Zondag

De hele dag staat in het teken van de buurtborrel: na de ochtendwandeling maak ik grote planken klaar met dips, rauwkost en hapjes. Ik ben best een beetje zenuwachtig, maar dat blijkt totaal niet nodig. Iedereen die een uitnodiging heeft gehad, is er – en iedereen is in opperbeste stemming! Aan het begin van de avond vertrekken de laatste gasten en begint het grote opruimen, maar rond 8 uur plof ik voldaan op de bank. Eten koken doe ik natuurlijk niet…. ik heb al genoeg gesnaaid.

De week van Riejanne 01

Dat was m’n eerste week in het nieuwe jaar. Nog best een beetje lui! Volgende week ga ik weer wat meer gas geven bij Cook & Book – daar vertel ik de volgende keer over. Bedankt voor het lezen en tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *