sesamnoedels-met-paksoi

De laatste weken zijn de nieuwe posten op dit blog niet met de gebruikelijke regelmaat verschenen. Het is af en toe een beetje hectisch in Casa Cook & Book en het testen van nieuwe recepten wil er dan wel eens bij in schieten (en: ik wil ook wel eens gewoon een dagje pannenkoeken eten – niet bepaald blogwaardig…).

Op dit moment komen er dus vaak snelle en eenvoudige gerechten op tafel. De meeste daarvan verdienen het echt niet om hier een plaatsje in de schijnwerpers te krijgen, maar het onderstaande receptje wil ik toch wel even noemen. Het komt uit de Allerhande van februari 2012.

Het is niet veel werk om te maken, maar je kunt je leven nóg simpeler maken door kant-en-klare varkensreepjes te gebruiken, de gember grof te snijden en ook de knoflook in niet ál te dunne plakjes te snijden. Maar toch: het is de extra 5 minuten waard om even wat actie te ondernemen…

Ingrediënten (4 personen)

200-250 gr Chinese eiermie
2 eetlepels sesamzaad
2 cm verse gember, geraspt
2 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes of geraspt
300 gr varkensfiletlapjes, in reepjes of dobbelsteentjes
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels vloeibare honing
1 paksoi, in reepjes (stronken en bladen gescheiden)
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze

sesamnoedels-met-paksoi_2

  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking (de mie die ik gebruik moet simpelweg overgoten worden met kokend water en dan 4 minuten wellen).
  • Verhit een droge wok op hoog vuur en rooster hierin de sesamzaadjes ongeveer 2 minuten. Schud ze dan op een bord en laat ze afkoelen.
  • Verhit de olie in de wok en doe de gember en de knoflook erbij. Fruit dit ongeveer een minuut op hoog vuur en doe vervolgens het vlees, de suiker en de honing in de wok. Roerbak ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de stronken van de paksoi toe en roerbak 3 minuten. Doe vervolgens de noedels en het groen van de paksoi erbij en verwarm dit even een minuutje mee.
  • Breng ten slotte op smaak met de sojasaus en de sesamolie. Bestrooi de noedels met de geroosterde sesamzaadjes en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *