Dit pannenkoekenrecept gaat eigenlijk helemaal niet over pannenkoeken. Tuurlijk, er staat een recept hieronder, maar in feite kun je elk pannenkoekrecept gebruiken. Nee, de ster van de show is de honing-vanilleboter. Extreem eenvoudig te maken, maar mensen… lekkerrrrr!

Het fijne is: je gebruikt waarschijnlijk niet alle boter voor de pannenkoeken. Dat komt goed uit, want dan je een dag later een vers gebakken broodje er royaal mee bestrijken. Beetje geitenkaas erop en je smult voor een tweede keer!

Het recept komt uit “Het Farmhouse Cookbook” van Sarah Mayor (Good Cook Publishing).

Karnemelkpannenkoeken met honing-vanilleboterIngrediënten (4 personen)

100 gr zachte roomboter
3 eetlepels heldere honing
1 theelepel vanillepasta
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
25 gr fijne kristalsuiker
snufje zout
2 grote eieren (eventueel gesplitst)
175 ml karnemelk
40 ml volle melk
15 gr roomboter (+ extra voor invetten), gesmolten en afgekoeld

Bereidingswijze

  • Maak allereerst de honing-vanilleboter. Vermeng hiervoor de zachte roomboter, de honing en de vanillepasta – gebruik voor het beste resultaat een mixer of een keukenmachine. Zet de boter minimaal 30 minuten in de koelkast om wat op te stijven.
  • Maak het pannenkoekenbeslag door eerst het bakmeel boven een grote kom te zeven, samen met het bakpoeder. Voeg de suiker en het zout toe en vermeng alle droge ingrediënten. Maak dan een kuiltje in het midden en doe de eieren, de karnemelk, de melk en de gesmolten roomboter erbij. Vermeng tot een glad beslag. Voor extra luchtige pannenkoeken kun je ook in eerste instantie alleen de eidooiers door het beslag roeren. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. Ik had er niet het geduld voor…
  • Verhit een grote anti-aanbakpan op matig-hoog vuur en bestrijk de bodem met wat gesmolten boter. Schep 3 tot 4 volle eetlepels (met tussenafstand) in de pan en bak deze ongeveer 2 minuten. Draai de pannenkoekjes dan om en bak 1 minuut op de andere kant. Serveer de pannenkoeken warm, uiteraard met de geweldige honing-vanilleboter…

Hoe suf kun je zijn: ik heb de foto’s van de pannenkoeken met de smeltende boter erop waarschijnlijk weggegooid… onvindbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *