Deze heerlijke en eenvoudige Italiaanse steaksalade van Jamie Oliver staat in een handomdraai op tafel. Een perfect recept voor dagen waarop je weinig tijd hebt!

In alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat ik er ook nog pasta bij kookte (met een pot geroosterde tomaten erdoor), want op alleen een salade kan ik niet bestaan – hoe lekker het ook was. Verder week ik nog iets af van Jamie’s recept door geen rump steak te gebruiken, maar gewoon Hollandse kogelbiefstuk. In deze salade komen alle smaken waar ik van houd samen: pesto, pijnboompitten, de iets bittere rucola en Parmezaan.

Het recept komt uit “5 ingrediënten” van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers).

Ingrediënten (2 personen)

1 eetlepel pijnboompitten
250 gr kogelbiefstuk (plat, niet dikker dan 1½ cm)
1-2 eetlepels roomboter of olijfolie
2 volle theelepels groene pesto
80 gr rucola
15 gr Parmezaanse kaas, in dunne krullen
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Italiaanse steaksalade

Bereidingswijze

  • Gebruik een grote koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten tot ze verkleuren. Haal de pitten uit de pan en houd apart tot gebruik.
  • Bestrooi de biefstuk royaal met zout en peper. Is de biefstuk vrij dik, leg het vlees dan tussen twee vellen bakpapier en mep erop met een deegroller. Het is de bedoeling dat het vlees een dikte heeft van 1-1½ cm.
  • Verhit de roomboter of olijfolie in de koekenpan en bak de steak op een vrij hoog vuur ongeveer 1 minuut aan elke kant. Schep tijdens het bakken steeds de boter of olie over de steak. Haal de biefstuk uit de pan en laat het vlees een paar minuten rusten. Snijd dan de biefstuk in diagonale repen.
  • Roer de pesto, de overgebleven roomboter of olijfolie uit de koekenpan en de vrijgekomen vleessappen uit de biefstuk door elkaar. Verdeel hierover de rucola, het vlees en de pijnboompitten. Schaaf de Parmezaanse kaas erover en hussel alles vlak voor het serveren door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *