Deze chocomuffins smaken heerlijk en zijn snel en makkelijk te maken – precies wat Rutger van den Broek belooft in “Het makkelijke bakboek”.

Nog geen plannen voor het aanstaande weekend? Ok, schrijf dan nu maar in je agenda dat op 27, 28 en 29 september de Taart & Trends Experience plaatsvindt. Taart & Trends is onderdeel van het Crea College dat wordt gehouden in de Evenementenhal in Gorinchem. Cook & Book (lees: ik) heeft daar ook een stand (in het Taart & Trends-gedeelte)! Voornamelijk met bakboeken, maar ik neem ook wat andere onderwerpen mee.

Eén van de bakboeken die zeker meegaat is “Het makkelijke bakboek” van Rutger van den Broek (Carrera Culinair) en een paar dagen geleden maakte ik de chocomuffins uit dit boek. Ze zijn precies wat je ervan verwacht: heerlijk chocoladerig! En: heel eenvoudig en snel te maken. Het bakken in de oven neemt de meeste tijd in beslag… Ik maakte een flinke lading, want ik had een deel nodig om mijn bezoek voor te zetten en de resterende muffins vroor ik in. Zo liggen ze klaar om over een paar dagen meegenomen te worden naar Gorinchem, voor een heerlijke oppepper tijdens de Taart & Trends Experience driedaagse!

Ingrediënten (12 stuks)

250 gr patentbloem
50 gr cacaopoeder
150 gr lichtbruine basterdsuiker
1½ theelepel baksoda
½ theelepel fijn tafelzout
2 eieren
250 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille-extract
100 gr pure chocolade, grof gehakt

chocomuffins

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hete lucht oven). Gebruik een cupcakeblik voor 12 cakejes en vul ze met papieren vormpjes.
  • Het maken van het beslag is kinderlijk eenvoudig: neem een grote kom en vermeng hierin alle droge ingrediënten (bloem, cacao, basterdsuiker, baksoda en zout).
  • Neem een tweede kom en vermeng hierin de natte ingrediënten: eieren, karnemelk, olie en vanille-extract.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en vermeng goed. Schep tenslotte de gehakte chocolade (puur, ik gebruikte 77%) door het beslag.
  • Vul de vormpjes met het beslag (ze zullen bijna tot de rand gevuld zijn) en bak de muffins in 18-20 minuten gaar in de oven.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster.

En verder…

Hieronder tref je een aantal andere bakboeken van Rutger van der Broek aan en ook een paar boeken over chocolade (voor de rasechte chocoholics):

Dit artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Hidde de Brabander - ChocolaterieRutger van den Broek - Het verrukkelijke kinderbakboekRutger van den Broek - Masterclass CakesAnne-Marij de Koning - De chocoladebarAndreas Neubauer - I love chocolateRutger van den Broek - Het hartige bakboekRutger van den Broek - KoekjesbijbelKees Raat - Chocoladebijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *