bruschetta-met-raapsteeltjes

Raapsteeltjes zijn waanzinnig lekker! Enorm jammer dat ze er maar zo kort zijn – maar misschien is dat eigenlijk wel deel van de charme! Trouwens, er zijn ook raapsteeltjes uit de kas (die had ik, want ik was er dit jaar wel vroeg bij) en daarmee is het seizoen dus een tikje langer geworden.

Ieder jaar probeer ik hier een leuk recept met raapsteeltjes te plaatsen. Zo was er een simpel, maar superlekker stamppotje en vorige jaar een pastagerecht met ricotta.
Dit keer vond ik in het tijdschrift van La Place (genaamd “Le Magazine”) een erg leuk recept. Het smaakt nét zo lekker als het klinkt – een echte aanrader!

Ingrediënten (4 personen)

600 gr raapsteeltjes, gesneden
2 teentjes knoflook
olijfolie
4 rijpe tomaten, in kleine blokjes
½ gedroogd rood pepertje, verkruimeld (of: 1 pittig gedroogd Lombokpepertje)
4 sneetjes (oud) (zuurdesem)brood
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
krullen Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

bruschetta-met-raapsteeltjes_2

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Doe een scheut olijfolie in een kommetje en knijp hierboven 1 teentje knoflook uit. Roer even goed door elkaar en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bestrooi met wat grof zeezout en rooster het brood ongeveer 8 minuten in de oven (tot het lekker knapperig is).
  • Snijd het 2e teentje knoflook in dunne plakjes. Verwarm ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak hierin de knoflook (zorg ervoor dat de temperatuur niet té hoog is, want de knoflook mag niet verbranden).
  • Voeg de tomaat en het pepertje toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Doe dan de raapsteeltjes in de pan, voeg wat zout toe en laat de groente een kleine 10 minuten op vrij laag vuur stoven.
  • Leg de bruschetta’s op een bord en schep het tomaten-raapsteeltjesmengsel erop. Leg de krullen Parmezaanse kaas er bovenop en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *