In de categorie “Slecht en onweerstaanbaar lekker” presenteren wij: breakfast nachos! Zóóó goed en ook zóóóó fout. Zeg daar maar eens nee tegen!

Onlangs verscheen “Buenos nachos!” van Gina Hamaday (Veltman Uitgevers, het recept komt uit dit boek) en dat staat vól met nachos-recepten. In een tijdperk van plantaardige, koolhydraatarme en glutenvrije boeken is dit echt een politiek niet-correcte verademing. Want natuurlijk is het verstandig om goed en gezond te eten – maar dat kun je alleen maar volhouden als je af en toe even flink uit de band springt. En daar komen deze breakfast nachos (die ik overigens als diner at) in beeld!

Ingrediënten (2-3 personen)

150 gr runderworstjes, velletje verwijderd (*)
1 kleine ui, in dunne halve manen
1 rode paprika, zonder zaadlijsten, in kleine blokjes
100 gr verse spinazie
60 ml mayonaise
3 eetlepels sriracha
klein mespuntje fijne kristalsuiker
1 eetlepel olijfolie
2-3 eieren
150 gr naturel tortillachips

Breakfast nachos

Bereidingswijze

  • Gebruik een grote koekenpan (of wok) op matig vuur. Bak hierin de worstjes en breek ze met een houten lepel in kleine stukjes. Doe dit ongeveer 10 minuten, tot de worst bruin en gaar is. Schep het vlees uit de pan in een ruime kom.
  • Bak de ui en de paprika zo’n 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig even door. Schep de groenten bij het worstvlees in de kom en vermeng het even goed.
  • Doe tenslotte de spinazie in de pan en bak dit een paar minuten – tot de spinazie geslonken is.
  • Neem een klein schaaltje en vermeng hierin de mayonaise, de sriracha en de suiker tot een sausje.
  • Gebruik een tweede koekenpan om de olijfolie in te verhitten en de eieren (naar wens) in te bakken.
  • Dan kunnen de breakfast nachos in elkaar gezet worden: Neem een grote schaal en verdeel hier de tortillachips over. Schep het worst-groentemengsel eroverheen en vervolgens de spinazie. Leg de gebakken eieren erbovenop en druppel de srirachamayo over de nachos. Klaar!

(*) Je kunt ook varkensworstjes gebruiken. Daar komt meer vet uit, dus giet het overtollige vet weg als je het vlees uit de pan gehaald hebt.

En verder…

Ik kan me voorstellen dat je heel blij wordt van deze breakfast nachos (ik in elk geval wel), dus hieronder heb ik nog een paar kookboeken verzameld over nachos en/of de Mexicaanse keuken:

Dit artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Dan Whalen - Nachos for dinnerRosa Cienfuegos - Comida MexicanaJudith Fertig - 500 Mexicaanse gerechtenTanja Dusy - FiestaPizza s burgers en nachosRick Martinez - Mi cocinaTapas en pinchosGina Hamaday - Buenos nachos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *