Wat een week: veel zorgen om webwinkelhond Djeco, terwijl de last-minute Sinterklaasbestellingen blijven binnenkomen…

Maandag

Het is een drukke dag met veel bestellingen (en dat was het hele weekend ook al), terwijl ik er met m’n hoofd niet echt bij ben. Afgelopen zaterdagavond is de kleine Djeco namelijk aangevallen door een andere, veel grotere hond. Hij is er niet goed vanaf gekomen: in de nacht van zaterdag op zondag ondergaat hij een spoedoperatie om een gat in zijn borstholte te dichten. Verder heeft de snuffel een stel gebroken ribben, waarvan er eentje op twee plaatsen gebroken is. Hij doet het echter geweldig goed en op zondagmiddag is dierenarts van mening dat Djeco waarschijnlijk sneller thuis herstelt dan in de ziekenboeg van de dierenkliniek: hij komt thuis! Djeco is zondag, en ook maandag, nog heel zwak. Vanwege de gebroken ribben kan ik hem niet optillen, zodat hij niet op z’n lekkere kussen naast m’n bed kan slapen. Dat is simpel op te lossen: hij slaapt gewoon in de woonkamer, in z’n zachte mandje voor de verwarming. Ik slaap op de bank – in ieder geval de komende twee weken. Geen probleem, want de bank is een heel comfortabel bed.
Hoe dan ook: alle bestellingen gaan op tijd de deur uit! Koken doe ik niet. Ik krijg nog geen boterham weg.

De week van Riejanne 49
Zondag, in de dierenkliniek

Dinsdag

Dieren blijken veerkrachtiger dan mensen, want Djeco pakt vanaf vandaag de draad weer op. Het gaat elke dag een stukje beter – en hoe meer levenslust hij vertoont, hoe vrolijker ik word!
Qua bestellingen zou je verwachten dat het nu even rustig is, maar net als vorig jaar merk ik dat Sint en Kerst eigenlijk naadloos in elkaar overlopen. ’s Avonds maak ik de Kerstpagina’s klaar – en vergeet ze prompt te publiceren. Goed bezig.

Woensdag

In de ochtend gaan Djeco en ik weer naar de dierenarts, voor controle. Tot m’n grote opluchting is de dokter heel tevreden over de voortgang, maar Djeco krijgt wel aanvullende pijnstillers voorgeschreven: de gebroken ribben doen dusdanig veel pijn dat hij niet kan liggen en dus heeft hij al een paar dagen nauwelijks kunnen slapen. Als we weer thuis zijn, geef ik hem meteen het nieuwe medicijn en jawel: binnen 10 minuten ligt meneer prinsheerlijk te slapen!
Er komen vandaag nieuwe boeken binnen, ik publiceer de top 10 en verder houd ik me bezig met de bestellingen – en heel veel meer doe ik niet. Als avondeten maak ik enchilada’s, maar ik vind ze geen succes. ’s Avonds komt een vriendinnetje op ziekenbezoek bij Djeco 😉

Donderdag

Hetzelfde beeld als gisteren: ik werk netjes alle bestellingen weg en dat was het dan wel. Het avondeten bestaat uit een aardappeltortilla en – verhip! – deze smaakt me eindelijk goed!

De week van Riejanne 49
Basic aardappel-tortilla

Vrijdag

Opnieuw naar de dierenarts! Het plan is om de drain uit de operatiewond te laten verwijderen, maar als ik ’s ochtends wakker wordt blijkt dat dokter Djeco dat zelf al geregeld heeft. Initiatiefrijk hondje. De dokter kan er wel om lachen en is – gelukkig! – ook erg te spreken over de voortgang. Volgende week mogen de hechtingen eruit!
Vandaag ben ik verder alleen met de bestellingen bezig – en dat is inmiddels minder een kwestie van ‘met m’n hoofd er niet bij zijn’, maar vooral een kwestie van ‘lekker veel bestellingen vandaag’. Niks mis mee, dus!
Het avondeten is bij elkaar geraapte pasta met allerlei restjes uit de koelkast: geroosterde tomaten, roomkaas en gehakt.

De week van Riejanne 49
Vrijdag, thuis

Zaterdag

Het plan is om er een lui weekendje van te maken – wat misschien ook gaat helpen om eindelijk van de griep af te komen. Maar eerst: de Kerst-nieuwsbrief moet de deur uit en daar ben ik in de ochtend mee bezig. Daarna begint dan toch het Grote Niksen en dat is geweldig! ’s Avonds kom ik een beetje in beweging om een grote schaal tortilla’s te maken en daarna ben ik weer lekker lui…

De week van Riejanne 49
Tortilla’s (de Mexicaanse variant) met heel veel kaas (en te weinig licht)

Zondag

De zondagochtend is zeker niet lui: ik maak alle tot op dat moment ontvangen bestellingen klaar. Ik ben er langer zoet mee dan verwacht, maar dat is natuurlijk alleen maar positief. ’s Middags mag ik dan weer van mezelf met een mok thee en wat tijdschriften op bank en ’s avonds maak ik me nog even druk: ik maak een lasagne met pompoen – en die is heerlijk! Ik hoop dat het gaat lukken om hier snel een blogpost over te schrijven!

De week van Riejanne 49
Extreem lekkere pompoenlasagne

Ik hoop dat ik volgende week meer positief nieuws te melden heb over het herstel van Djeco. Ik houd je dan ook op de hoogte van de Kerst-ontwikkelingen – tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *