Druk, druk, druk – maar nog steeds niet fit. Jammer dan, vooruit met de geit! Tot ik mezelf even tegenkom.

Maandag

Een superdrukke dag! Ik ben eigenlijk de hele dag bezig met het inpakken van bestellingen en daar word ik echt heel blij van. Tussendoor komt een vriendinnetje even langs om druiven uit haar tuin te brengen en daar snoep ik de hele middag lekker van. Het lukt niet om een blog of iets anders te publiceren en daar baal ik dan weer enorm van. Koken doe ik niet, in plaats daarvan bak ik een omelet met lente-ui en sambal.

De week van Riejanne 37 2017

Dinsdag

Na zo’n zakelijke topdag kan een dinsdag alleen maar tegenvallen. En dat doet-ie ook. Het is geen slechte dag, maar zo’n supermaandag went gewoon snel. Ik schrijf een soort van weekverslag en constateer daarna enigszins geamuseerd dat de post op Facebook nauwelijks ‘likes’ of commentaren oplevert. Inderdaad, het is geen vrolijk verslag – en dan scoort het dus niet online. Maar weet je, soms is het leven gewoon even niet tof.
M’n avondeten is wèl tof: ik maak de harissakip uit het nieuwe boek van Jamie Oliver en die blijkt briljant lekker. M’n avond breng ik door achter m’n laptop, zoals bijna elke avond op het moment.

De week van Riejanne 37 2017

Woensdag

Een knettergekke dag! Ik heb opnieuw heel veel bestellingen die de deur uit moeten, maar er worden vandaag ook veel nieuwe boeken afgeleverd (die zo snel mogelijk op de site moeten komen te staan). Aan die nieuwe boeken kom ik pas ’s avonds toe. Gelukkig had ik gisteren al een blogpost voorbereid, waardoor de kip siam toch gewoon online komt. Van koken komt opnieuw niets terecht en ik eet Griekse yoghurt met cruesli. Breakfast for dinner!

Donderdag

Eindelijk een dag waarop ik me wat beter voel! Ik ga als een speer: bestellingen, nieuwe boeken publiceren en de levering voor De Buutplek voorbereiden. Jammer genoeg kom ik niet meer toe aan een nieuwe blogpost. ’s Avonds maak ik de Italiaanse steak-salade (ook uit “5 ingrediënten” van Jamie) die opnieuw heel goed in de smaak valt. Ik kook er nog wel wat pasta bij, waar ik een pot geroosterde tomaten (die ik altijd wel in de koelkast heb staan) doorheen doe – op een salade alleen kan ik niet bestaan.

De week van Riejanne 37 2017

Vrijdag

Nadat ik ’s morgens de eerste bestellingen heb ingepakt, vertrek ik richting Arnhem-Zuid om de nieuwe boeken voor De Buutplek af te leveren en te inventariseren welke boeken de afgelopen 2 maanden zijn verkocht. Terug op het hoofdkwartier publiceer ik het overzicht van de nieuwe boeken en verricht ik diverse administratieve klussen. Aan het einde van de middag scheur ik in de Cook & Book-mobiel opnieuw naar Arnhem, dit maal om daar te gaan eten bij Vieux Paris met vriendinnetje Kyonne. En even voor de Arnhemmers: Vieux Paris wás natuurlijk al een pareltje, maar op deze nieuwe locatie waan je je nóg meer in Parijs en het eten is voortreffelijk. Aanrader!!

De week van Riejanne 37 2017

Zaterdag

Het ging de laatste twee dagen supergoed, maar nu… terug bij af. Ik hang op de bank met hoofdpijn en keelpijn en moet de eetplannen van ’s avonds afzeggen. Uiteindelijk zit ik toch nog een paar uurtjes achter te laptop om nieuwe pre-order boeken in te voeren. Ik heb totaal geen zin om te koken, dus er wordt patat gehaald. Blégh…

Zondag

Nog een baaldag. Ondanks de stevige ochtendwandeling met de hond op de Loenermark word ik niet echt wakker en daarna hang ik maar wat op de bank. Na de middagwandeling (wéér zeiknat geregend) open ik de laptop en ga wat boekhouding doen en tref voorbereidingen voor de Taart en Trends beurs (29 en 30 september). Omdat het zo goed bevalt om te koken uit de nieuwe Jamie (want: weinig werk en wel heel lekker) maak ik vandaag de ovenschotel met witte bonen, tomaat en worstjes. Superlekker, al zou je dat op basis van de foto misschien niet denken 😉

De week van Riejanne 37 2017

De aankomende week heb ik weinig afspraken in de agenda staan en dat vind ik wel prima. Dat geeft me de gelegenheid om flink door te werken, en als het even lukt om wat vooruit te werken. Dat zou heel fijn zijn in de komende weken waar diverse beurzen en festivals op de planning staan. Binnenkort meer daarover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *