Na een vervelende week met een ziek hondje, is Djeco deze week gelukkig aan de beterende hand! Nog niet 100% fit, maar er is duidelijk een stijgende lijn te zien (met af en toe een kleine terugval). Hierdoor kan ik ook weer wat beter de deur uit en dat doe ik dan ook!

Maandag

Zoals altijd op maandag ben ik druk met het inpakken van de bestellingen van het afgelopen weekend en daarna ga ik aan de slag met het weekoverzicht. Daar valt niet zo veel te vertellen, dus ik maak er een kort fotoverslagje van. Met de hond op de achterbank rijd ik daarna naar het dichtstbijzijnde Shell-station. Ik heb namelijk bij het opruimen van oude documenten een Shell-waardecertificaat gevonden. Afgiftedatum: 23 maart 1993 – te verzilveren uiterlijk 25 jaar later… De mevrouw bij de Shell weet niet wat ze met me aan moet, maar na een paar telefoontjes is dan toch duidelijk dat ze het certificaat kan innemen en mij hiervan een bewijs moet overhandigen. Dat wist ik al, want dat staat op de website van Shell… en daar staat ook dat de waarde van het certificaat (iets meer dan € 50) binnen enkele weken op mijn bankrekening wordt gestort. Toch prettig dat ik het document nog even uit de stapel ‘oud papier’ had gevist.

Dinsdag

Vanochtend geen kookboeken, maar gezellig koffie drinken met vriendinnetje A.! We gaan naar Brew2Cup in Arnhem – ik kom er voor het eerst, en wat is het er leuk! Daarna cross ik terug naar het Cook & Book-hoofdkwartier, waar waakhond Djeco het fort heeft verdedigd. Voor een dinsdag zijn er erg veel bestellingen, dus ik moet flink doorwerken om alles op tijd bij het postkantoor te krijgen. ’s Avonds ga ik nog even door: de uren van vanochtend moeten worden ingehaald! Het avondeten bestaat uit couscous met een chorizo-paprikamengsel (uit het recept van de empenada’s).

De week van Riejanne 12

Woensdag

Er worden nieuwe kookboeken afgeleverd, dus het grootste deel van de dag ben ik bezig om deze in de webshop te plaatsen. Het avondeten is een simpele pasta met aubergine en roomkaas. Daarna ga ik tennissen en vervolgens lig ik op tijd in bed. De ziekte van het hondje heeft ook mij nogal wat nachtrust gekost, dus ik doe een poging wat achterstand in te halen.

De week van Riejanne 12

Donderdag

Vandaag ga ik verder met de nieuwe boeken en doe ik ook wat administratie. Aan het einde van de middag rijd ik naar Amsterdam, waar ik met een stel vrienden ga eten bij ‘Pompstation’. Het is heel gezellig en de avond vliegt voorbij. Het eten is trouwens heerlijk, maar de bediening is ronduit belabberd (lees: onbeschoft).

De week van Riejanne 12

Vrijdag

Het is een beetje rommelig. Ik voeg nog wat nieuwe boeken toe, maak de administratie van februari af en doe wat kleine klusjes. Voor het avondeten maak ik een AGV’tje: gekookte aardappel, sajoerboontjes en runderreepjes. Daarna klets ik telefonisch bij met vriendinnetje M. in de USA en dan: bankhangen.

Zaterdag

Ik maak een lange ochtendwandeling met Djeco (dat kan weer!) en doe daarna wat huishoudelijke klussen. Dan ga ik met vriendinnetje B. lunchen bij ‘De Revolutie’ in Zevenaar. Reuze gezellig, heerlijke salade en vriendelijke bediening. Als ik ’s middags weer thuis kom, schijnt het zonnetje volop en is het een mooi moment om wat struiken te snoeien (volledig onwetend dat het ’s nachts zal gaan vriezen…) en de eerste zaadjes in m’n moestuintje in de grond te stoppen. Kom maar door met die bosuien! ’s Avonds maak ik Donna Hay’s pasta met broodkruim… lekker!

De week van Riejanne 12

De week van Riejanne 12

De week van Riejanne 12

Zondag

Vandaag staat in het teken van boswandelingen met de hond en gerommel in de keuken. Ik maak ingelegde eieren (als ze goed worden, verschijnt hier snel het recept), bak een sodabrood en maak ’s avonds een risotto van parelgort en tomaat. Daarna help ik m’n broer nog even met het in elkaar zetten van een kast (dat gaat niet geheel vlekkeloos…) en een bureau (tadaa!).

De week van Riejanne 12

Voor de aankomende week heb ik nog niet veel plannen, maar we zullen zien hoe de zaken zich ontwikkelen. Waarschijnlijk ga ik nog wel meehelpen met een verhuizing en bovendien wil ik nog wat meer doen in de (moes)tuin. Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *