Over ABBA, granola en loempiataarten…

Maandag

De week begint rustig, met een dagje waarop ik volop aan de webshop kan werken. ’s Middags doe ik dat vanuit het kantoor van Gert-Jan, waar ik een tijdje helemaal niet geweest ben. Ik houd me bezig met de laatste klussen voor “De week van Riejanne” en met de eerste voorbereidingen voor het ‘lente-event’ op zaterdag 11 maart: ik maak een lange lijst met de boeken die ik mee wil nemen en plaats enkele bestellingen.
Op weg naar huis (een wandeling van 400 meter) krijg ik een stortbui over me heen en Djeco en ik komen druipend thuis. Als troost maak ik één van m’n favoriete gerechten: Italiaanse worstjes met rozemarijn en aardappelen (in dit geval zónder rozemarijn, maar mét salie, oregano en tijm). ’s Avonds kijk ik naar ‘The real housewives of NYC’ (nee, ik noem dat géén ‘guilty pleasure’ – ik voel me helemaal nergens schuldig over) en daarna werk ik nog een paar uurtjes.
Inslaap-CD: Diana Krall – Wallflower

De week van Riejanne 9 2017
Bill Granger’s Italiaanse worst met kruiden

Dinsdag

Een thuiswerkdag waarbij ik me de hele dag bezig houd met SEO (kort gezegd: hoe wordt Cook & Book zo goed mogelijk gevonden in Google, want Google = God). Hoewel ik stevig doorwerk, heb ik aan het einde van de middag toch nog lang niet gedaan wat ik me allemaal had voorgenomen. Hier heb ik wel vaker last van: té optimistische planning. Tussen de middag wandel ik met Djeco naar de markt om groente en fruit te halen. ’s Avonds eet ik het restje cowboy rijstsalade, probeer een recept uit “Muesli & granola” (binnenkort op blog) en kijk ik de opgenomen aflevering van ‘Mary Berry Everyday’ (op maandagavond op BBC2). Ik houd van Mary!
Inslaap-CD: Marvin Gaye – The ultimate collection (disc 2)

De week van Riejanne 9 2017
Groente en fruit van de markt

Woensdag

Vandaag komt er weer een lading nieuwe boeken binnen. Ik kom er echter nauwelijks aan toe om die te publiceren, want het grootste deel van de dag ben ik bezig om bestellingen in te pakken. Niet erg… 😉
Ik maak foto’s van de banaan-chocoladegranola die ik gisteravond bakte. Het was toen donker, dus de foto’s moesten (en konden) wachten tot vandaag.
Voor het avondeten maak ik zilvervliesrijst met de runderragout van Slagerij Putman (die maken Pepijn en Laura zelf en ik ben groot fan!) en rode kool. Rare combinatie? Probeer het maar eens, dan begrijp je me! Na het eten ga ik tennissen en daarna kruip ik vroeg in bed.
Inslaap-CD: Paul Weller – Studio 150

Donderdag

Vandaag zorg ik ervoor dat alle nieuwe boeken op de site komen. Aan het einde van de middag doe ik een paar boodschappen en ga ik naar de kapper in Arnhem. Er is weinig tijd om te koken, dus ik beperk met tot opgewarmde chilibonen uit blik met gepocheerde eitjes… ’s Avonds ga ik met een groep vrienden naar een optreden van een ABBA-coverband – wat zijn ze goed!
Inslaap-CD: –

Vrijdag

De ochtend begint met een boswandeling – in vrieskou met een stralend zonnetje. Daarna werk ik een paar uurtjes en vervolgens ga ik het nieuwe huis van vrienden bekijken. Ze hebben woensdag de sleutel gekregen en zijn direct fanatiek aan het klussen geslagen. Het huis ligt helemaal achteraf in de weilanden en ze hebben er een groot stuk grond bij – supermooi (en fantastisch voor de honden)!
Na de lunch wandel ik naar Gert-Jan om vanuit zijn kantoor te werken. Ik schrijf een aantal blogposten en plan ze in. ’s Avonds maak ik een roerbakgerecht met rundvlees en broccoli – verrassend lekker, dus ik denk dat ik dit binnenkort opnieuw maak (en dan meer foto’s neem) om op dit blog te kunnen plaatsen. Ik ga vroeg naar bed, want gisteren is het (voor mijn doen) erg laat geworden.
Inslaap-CD: John Mayer – Paradise Valley

De week van Riejanne 9 2017
Niet beroerd, zo’n uitzicht

Zaterdag

Weekenden zijn voor wandelen, dus daar begin ik de dag mee. Het is heerlijk om te zien hoe het hondje elke keer daarvan geniet en ook voor mij is het goed om dagelijks een frisse neus te halen – ik zit immers het grootste deel van m’n tijd naar een beeldscherm te turen. Hierna is het tijd om de mouwen op te stropen: klussen!
De voorraad van Cook & Book staat opgeslagen in 2 slaapkamers – een grote en een kleine. Het eerste doel is om de kozijnen van de kleine kamer te schuren en in de grondverf te zetten. Dat lukt, maar het duurt langer dan me lief is…
Uiteindelijk moet ik me nog flink haasten om op tijd in Arnhem bij een vriendin te zijn. We kletsen even bij, met thee en chocolademuffins onder handbereik. Daarna pik ik een vriend op en gaan we eten bij ‘De Leeren Doedel’. Dit was vroeger onderdeel van de Pinocchio-keten, maar een aantal jaren geleden is het overgenomen door Jeroen (chef-kok) en Robert (gastheer) – beiden afkomstig van ‘De Kromme Dissel ‘ (*). Nu kun je er nog steeds pizza en pasta eten, al is er ook altijd een prima specialiteitenmenu. Maarrrr… vraag vooral wat er buiten de kaart om is – dan gaat Jeroen zich lekker uitleven. Aanrader, hoor!
Inslaap-CD: Jason Mraz – We sing, we dance, we steal things

De week van Riejanne 9 2017
Wild!

Zondag

Opnieuw: wandelen! Maar dat gaat een beetje mis, want er blijkt een mountainbike-evenement in ‘ons’ bos te zijn, dus we lopen een andere route dan gepland. Bij thuiskomst ga ik direct weer met de kwast aan de slag, om de kozijnen voor de tweede keer in de grondverf te zetten. ’s Middags werk ik een paar uurtjes (ik maak alvast bestellingen klaar voor morgen) en ’s avonds maak ik een loempiataart (da’s een hartige taart van filodeeg met een loempiavulling).
’s Avonds lees ik wat artikelen over digitale ontwikkelingen en kijk ik een stukje van het lijsttrekkersdebat. Op tijd naar bed, want maandag moet ik er vroeg uit!
Inslaap-CD: Ed Sheeran – Multiply

De week van Riejanne 9 2017
Loempiataart

In de komende week zal worden begonnen met de aanbouw van m’n grote bijkeuken en bovendien is er de eerste bijeenkomst van de cursus Foodjournalistiek. Leuke ontwikkelingen – volgende week lees je er meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *