Een vrij suffe week met weinig afspraken en weinig opwindende gebeurtenissen. Best lekker, want de komende weken worden hectisch genoeg!

Maandag

Het is een beetje een slome dag. Ik word een paar keer vies nat van de miezerregen en ik zit eigenlijk de hele dag achter m’n laptop aan de webshop te werken en bestellingen in te pakken. Zelfs het avondeten is weinig interessant: opgewarmde restjes zoete aardappel en paddenstoelenrisoni. Hoogtepunt van de dag: de aflevering van “The real housewives of New York City” – dat geeft wel aan hoe triest het gesteld is 😉

Dinsdag

Het weer heeft er duidelijk meer zin en ik ook! De ochtendwandeling is geweldig, met een gratis fluitconcert van alle vogels in het bos. Ik werk de hele dag aan de webshop, maar tussen de middag wandel ik met de hond naar de weekmarkt (waar ik me hier over verbaas) en kom terug met een tas vol groenten en fruit. ’s Middags komt nog even iemand de benedenverdieping opmeten, zodat ik aan het einde van de week de offerte voor de PVC vloer kan verwachten.
’s Avonds maak ik me het echt makkelijk en eet pita brood met humus. Daarna kijk ik ‘De Wereld Draait Door’ (wat ik normaal eigenlijk nooit kijk), omdat ik Joël Broekaert en Joris Bijdendijk wil zien over in het item over vis en bijvangst. Daarna verdiep ik me in de nieuwe delicious., waarin het gaat over… vis en bijvangst 😉

De week van Riejanne 8 2017
Groente en fruit van de markt

Woensdag

Opnieuw een suffige dag. Het miezert en de boswandeling is een stuk minder prettig dan gisteren. Ik ben de hele dag met de webshop bezig: fijn veel bestellingen en er is een flinke stapel nieuwe kookboeken binnen gekomen. ’s Avonds maak ik (veel te veel) pad thai en ben ik gewoon thuis, omdat de vaste tennisafspraak vanwege het slechte weer (wéér) niet doorgaat.

De week van Riejanne 8 2017
Pad thai

Donderdag

Het is ongelofelijk slecht weer met harde regen en veel wind, dus ik heb weinig trek in een boswandeling. Djeco is ook geen liefhebber van hondenweer, dus we houden het vandaag gewoon bij korte wandelingetjes in het dorp. Ik ga verder vandaag door met het invoeren van de nieuw verschenen boeken. Bij veel boeken moet ik zelf foto’s maken – echt, sommige uitgevers leveren zulke belabberde foto’s, dat kan zelfs ík beter. Of ze leveren helemaal geen foto’s – hallo, willen jullie nog dat het boek verkocht wordt? Onbegrijpelijk, maar dan ga ik dus zelf aan de slag.
Voor het avondeten eet ik de overgebleven pad thai (koud, want dan ook heel lekker) en vervolgens vermaak ik met een hele stapel oude zaterdagbijlagen en tijdschriften.

De week van Riejanne 8 2017

Vrijdag

Na de ochtendwandeling vertrekken Djeco en ik richting Arnhem. Ik heb bericht gekregen dat m’n nieuwe contactlenzen klaar liggen, dus die gaan we ophalen. Daarna wandelen we naar m’n favoriete kaasmensjes Chris en Ciska om een paar bestelde kookboeken af te leveren én om natuurlijk wat kaas in te slaan. Vervolgens halen we harde broodjes bij de Duitse bakker (waar Djeco wordt getrakteerd op een plakje rosbief…) en tenslotte ga ik nog even bijkletsen met m’n oude buurvrouw Marloes (van ‘Het Kookeiland’). Een heerlijke ochtend en Djeco vindt het duidelijk geweldig om weer even terug te zijn in de binnenstad, waar hij vroeger dagelijks kwam (voor diegenen die dit niet weten: tot 1 oktober 2016 was er een heuse fysieke Cook & Book-winkel in de Zwanenstraat in Arnhem).
Terug in het Cook & Book-hoofdkantoor ga ik direct aan de slag met het inpakken van bestellingen.
’s Avonds eet ik biefstuk met gebakken aardappeltjes en een wortelsalade.

Zaterdag

Vandaag heb ik de dag gereserveerd voor het opknappen van diverse klusjes: opruimen, nog een paar verhuisdozen uitpakken, belastingpapieren bij elkaar zoeken voor zondag en boodschappen halen. Ook ga ik nog even langs de leverancier van de PVC-vloer (de offerte is inmiddels binnen) om een definitieve keuze over de vloer te maken. Terug in huis maak ik een mokkataart, naar een oud recept van m’n moeder. Reuze lekker, maar helaas is de botercrème ook reuze geschift…  🙁 Waarschijnlijk is de boter te koud geweest en de espresso te heet, dus er gaat een nieuwe poging volgen met alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Voor het eten maak ik een pasta met salami en gedroogde tomaten en ’s avonds ga ik naar een verjaardag.

De week van Riejanne 8 2017
Pasta met salami, gedroogde tomaat en mozzarella

Zondag

Zoals gebruikelijk beginnen Djeco en ik de dag met een lange boswandeling. Bij thuiskomst ga ik de ‘Wie is de Mol’ -aflevering van gisteravond kijken en daarna kruip ik achter m’n laptop om een beetje te werken, maar vooral om de belastingaangifte 2015 (ja, 2015 nog…) af te maken. Die heb ik maanden geleden al voorbereid, maar ik moet ‘m nog een keer nakijken en een paar kleine dingetjes aanpassen.
Dit weekend heb ik gebruikt om allerlei kleine onafgemaakte dingetjes af te ronden, zodat ik me vanaf volgende weekend – zonder knagend geweten – op de kluswerkzaamheden kan concentreren.
’s Avonds maak ik mijn geliefde Cowboy rijstsalade (binnenkort op dit blog) en kijk ik een beetje tv. Spannend…

De week van Riejanne 8 2017
Cowboy rice salad & luscious lime dressing

Dit was mijn week. Niet bepaald opwindend, maar zoals gezegd: ik vond het wel even lekker om zo’n rustige week te hebben, waarin ik veel werk heb kunnen verzetten. Vanaf volgende week staat de agenda een stuk voller!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *