Medische update Djeco 2Omdat zo veel mensen hebben geïnformeerd naar het herstel van Dreamteam-lid Djeco, volgt hierbij een kleine medische update. Dank voor alle interesse, Djeco is enorm in z’n nopjes met deze aandacht!

Het is nu 5 weken geleden dat de kleine snuffel geopereerd werd aan zijn linker achterpoot. Tijdens deze operatie werd pas echt duidelijk dat de voorste kruisband – op een heel klein flintertje na – afgescheurd was en dat er ook een scheurtje in de meniscus zat. De eerste 24 uur na de operatie waren geen pretje: Djeco had erg veel pijn, ook met extra pijnstillers.
Gelukkig werd dit snel beter, maar de eerste 2 weken waren volstrekte rust voorgeschreven (waarbij meneer na een week wel weer rondjes wilde rennen, dus dat viel niet mee). Na deze 2 weken (en het “ok” van de briljante dokter bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren) begonnen we aan de revalidatie. Deze neemt 8 weken in beslag en in die periode moet Djeco leren z’n pootje weer te gebruiken.

In deze fase zitten we dus op dit moment. Ik maak me een beetje zorgen over het gebrek aan enthousiasme om het 4e pootje te gebruiken. Djeco huppelt vooral op 3 poten rond en omdat dit prima gaat, is zijn interesse in het gebruik van de toch nog gevoelige 4e poot héél minimaal. Maar… de revalidatie is nog niet afgesloten en we zijn nog steeds vol goede moed dat het pootje weer helemaal ok wordt. Wedden dat Sir Sniffalot volgend jaar weer rondrent in de bossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *